ON BRANI HULIGANE?! I još im kaže - Bravo, momci!

Ruski političar i funkcioner Ruske fudbalske federacije Igor Lebedev stao u odbranu ruskih huligana koji su gazili sve pred sobom u Marseju. "Ne vidim ništa loše u tome što su se tukli, samo nastavite!", napisao on na Twitteru.

Fudbal 13.06.2016 | 22:30
ON BRANI HULIGANE?! I još im kaže - Bravo, momci!
Cela Evropa zgrožena je jezivim scenama huliganskih obračuna u Marseju, tokom Evropskog prvenstva u fudbalu, ali ima i onih koji u tome ne vide ništa loše!?

Reč je o ruskom političaru i članu Izvršnog odbora Ruske fudbalske federacije Igoru Lebedevu, koji je na svom Twitter profilu napisao:"Ne vidim ništa loše u tome što su se momci tukli. Baš suprotno, bravo, samo nastavite tako!".

Dodao je da je "odbrana zemlje čast" i da stoga Rusi koji su učestvovali u tučama zaslužuju svaku podršku.

Lebedev je inače iz Liberalno-demokratske partije Rusije, poslanik je u Dumi i zamenik je predsedavajućeg ruskog parlamenta.

"Ne razumem političare i zvaničnike koji kritikuju naše navijače. Mi treba da ih branimo, a kad se vrate kući onda ćemo o svemu da pričamo. Ono što se desilo u Marseju nije krivica naših navijača, već nesposobnost policije da na pravi način obezbedi takve događaje", napisao je on još na Twitteru.

Lebedev je svoj stav dodatno obrazložio u izjavi za ruske medije:

"U devet od 10 slučajeva, fudbalski navijači idu na utakmice da bi se tukli i to je uobičajeno. Momci su branili čast naše zemlje i nisu dozvolili engleskim navijačima da na bilo koji način diskredituju Rusiju. Treba da razumemo i oprostimo našim navijačima", rekao je on za life.ru

Dodao je i da je nepravedno da su ruski navijači jedini na meti, kad su svi videli da su "Englezi bili ti koji su sve počeli", kao i da su i druge navijačke grupe umešane u incidente.

"Naši navijači su daleko od najgorih. Nejasno mi je zašto mediji da su naši navijači sramotni. Treba da budu objektivni. Da nije bilo provokacija engleskih navijača, ne verujem da bi se naši navijači tukli na tribinama. Pogledajte šta su Britanci radili u marsejskoj luci, onda je bilo problema i sa Poljacima, Ircima u drugom gradu...", rekao je Lebedev.

Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko osudio je ponašanje ruskih huligana, rekavši da su oni sramota.

"Jasno je da ima onih koji nisu došli da bi gledali fudbal, već da bi napravili haos", rekao je Mutko.

Međutim, Lebedev smatra da bi se i ministar sporta Rusije tukao da nije to što jeste, odnosno zvaničnik.

"Najpre, Mutku treba da se zahvalimo što se bavi fudbalom i što mnogo pažnje poklanja radu sa navijačima. Lično mislim da bi se i Mutko, da nije zvaničnik, tukao na tribinama i tako odgovorio na provokacije Engleza". 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar