Анализа - Партизан: Чекајући Мирета Радовића, предсједника и понуде...!

У Хумској би ове недеље требало да буду повучени нови потези на тржишту играча. Лукић одлази, Нигеријац на проби, Радовић се "нећка".

Фудбал 13.06.2016 | 20:30
Анализа - Партизан: Чекајући Мирета Радовића, предсједника и понуде...!
Спортски менаџмент ФК Партизан, у договору са тренером Иваном Томићем, требало би у току ове недеље да повуче наредне потезе на тржишту играча након што су доведена четворица, а испраћена двојица играча.

Подсећамо, без обештећења, црно-бели су успели да ангажују тандем везиста из Радничког, Петра Ђуричковића (25) и Сашу Марјановића (28), дефанзивног везисту Вождовца, Милана Радина (25) и левог бека Јавора, Немању Милетића (28), клуб је напустио голман Живко Живковић (27), а повратнику, Марку Јовановићу (28) наводно је саопштено да се с њим не рачуна.

Иако због финансијских проблема није искључено да клуб прода неке од првотимаца, попут Саше Лукића (19), ког према писању "Спорта" траже Торино и Спортинг Хихон, исти лист наводи да ће се у Хумској до краја недеље говорити и о доласцима играча.

Тема број један требало би да буде Мирослав Радовић (32), који се ко зна који пут помиње као могуће појачање, али који се наводно налази између Партизана и још једног свог бившег клуба, пољске Легије. Радовић је полусезону провео у љубљанској Олимпији, али је одлучио да оде из Словеније по завршетку сезоне.

Он неће морати да се доказује на тренинзима, што није случај са младим Нигеријцем, Етебом Огенекаром (20), који је под уговором до 2018. године са португалским друголигашем Феиренсеом, након што је у јануару ове године напустио отаџбину и матични Вари Вулвс.

Партизан би, уколико 176 центиметара високи нападач задовољи Томића до 21. јуна и одласка на припреме у Пољској, морао да издвоји одређено обештећење за њега, а да се можда ради о добром нападачу наслућује се из његове статистике – дао је 25 голова на 64 меча за Вари, седам на 16 у У23 репрезентацији и један на пет у "А" репрезентацији Нигерије, за коју је недавно дебитовао.

У Португалији статистички није лоше почео, дао је гол уз две асистенције на четири меча за Фиеренсе, али дебитујући тек четири месеца од доласка у клуб – 24. априла, на четири кола пре краја шампионата.

Да у њему "има нечега" наговештава и награда коју је добио у јануару ове године, када га је ЦАФ (еквивалент УЕФА у Африци) прогласио за "надолазећу звезду", односно највећег талента на "Црном континенту".

У Фиеренсе је дошао као слободан играч, 10. јануара ове године.

Партизан је заинтересован, према "Спортовим" информацијама, и за дефанзивца норвешког Хаугесунда, нашег Душана Цветиновића (27), који је полусезону провео на позајмици у француском друголигашу Лансу, уједно и клубу који има право прече куповине. Али, рођени Шапчанин и бивши играч Мачве, Динама из Врања, Волена, Грасхоперса и Вадуза, наводно жели да се врати у Србију и заигра за црно-беле.

Пре свих њих, представљен у Хумској могао би да буде брзоноги фудбалер Радника из Сурдулице, Самуел Овусу (20), који је у преговорима са Партизаном, међутим и са неким страним клубовима, тако да Сурдуличани и даље нису одлучили да ли и коју понуду да прихвате за стрелца седам голова ове сезоне.

Партизан би морао да рачуна и на број странаца у својим редовима, с обзиром на то да ће на терену у исто време, у Суперлиги Србије, смети да буду само четворица играча из иностранства и двојица играча са простора бивше Југославије, а у Хумској су од раније Иван Бандаловски, Валери Божинов, Евертон Луиз, Седрик Гогуа и Исмаел Фофана, а из бивших СФРЈ република долазе Грегор Балажиц, Александар Субић и Небојша Косовић.

Председник ни Ћурковић, ни Бјековић, већ...

У Хумској се, поред разговора о одласцима и доласцима играча, и даље воде преговори око тога ко ће и на који начин постати нови председник клуба. А, "Спортски журнал" у броју од понедељка доноси причу о неочекиваном обрту, према којем би уместо двојице раније помињаних кандидата, Ивана Ћурковића и Ненада Бјековића, у председничку фотељу могао да седне човек из другог плана, такође бивши високи функционер клуба, Миле Јовичић. Наводи се и да је могуће ново, треће одлагање Изборне скупштине, за коју се веровало да ће бити одржана до 24. јуна...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар