Analiza - Partizan: Čekajući Mireta Radovića, predsjednika i ponude...!

U Humskoj bi ove nedelje trebalo da budu povučeni novi potezi na tržištu igrača. Lukić odlazi, Nigerijac na probi, Radović se "nećka".

Fudbal 13.06.2016 | 20:30
Analiza - Partizan: Čekajući Mireta Radovića, predsjednika i ponude...!
Sportski menadžment FK Partizan, u dogovoru sa trenerom Ivanom Tomićem, trebalo bi u toku ove nedelje da povuče naredne poteze na tržištu igrača nakon što su dovedena četvorica, a ispraćena dvojica igrača.

Podsećamo, bez obeštećenja, crno-beli su uspeli da angažuju tandem vezista iz Radničkog, Petra Đuričkovića (25) i Sašu Marjanovića (28), defanzivnog vezistu Voždovca, Milana Radina (25) i levog beka Javora, Nemanju Miletića (28), klub je napustio golman Živko Živković (27), a povratniku, Marku Jovanoviću (28) navodno je saopšteno da se s njim ne računa.

Iako zbog finansijskih problema nije isključeno da klub proda neke od prvotimaca, poput Saše Lukića (19), kog prema pisanju "Sporta" traže Torino i Sporting Hihon, isti list navodi da će se u Humskoj do kraja nedelje govoriti i o dolascima igrača.

Tema broj jedan trebalo bi da bude Miroslav Radović (32), koji se ko zna koji put pominje kao moguće pojačanje, ali koji se navodno nalazi između Partizana i još jednog svog bivšeg kluba, poljske Legije. Radović je polusezonu proveo u ljubljanskoj Olimpiji, ali je odlučio da ode iz Slovenije po završetku sezone.

On neće morati da se dokazuje na treninzima, što nije slučaj sa mladim Nigerijcem, Etebom Ogenekarom (20), koji je pod ugovorom do 2018. godine sa portugalskim drugoligašem Feirenseom, nakon što je u januaru ove godine napustio otadžbinu i matični Vari Vulvs.

Partizan bi, ukoliko 176 centimetara visoki napadač zadovolji Tomića do 21. juna i odlaska na pripreme u Poljskoj, morao da izdvoji određeno obeštećenje za njega, a da se možda radi o dobrom napadaču naslućuje se iz njegove statistike – dao je 25 golova na 64 meča za Vari, sedam na 16 u U23 reprezentaciji i jedan na pet u "A" reprezentaciji Nigerije, za koju je nedavno debitovao.

U Portugaliji statistički nije loše počeo, dao je gol uz dve asistencije na četiri meča za Fierense, ali debitujući tek četiri meseca od dolaska u klub – 24. aprila, na četiri kola pre kraja šampionata.

Da u njemu "ima nečega" nagoveštava i nagrada koju je dobio u januaru ove godine, kada ga je CAF (ekvivalent UEFA u Africi) proglasio za "nadolazeću zvezdu", odnosno najvećeg talenta na "Crnom kontinentu".

U Fierense je došao kao slobodan igrač, 10. januara ove godine.

Partizan je zainteresovan, prema "Sportovim" informacijama, i za defanzivca norveškog Haugesunda, našeg Dušana Cvetinovića (27), koji je polusezonu proveo na pozajmici u francuskom drugoligašu Lansu, ujedno i klubu koji ima pravo preče kupovine. Ali, rođeni Šapčanin i bivši igrač Mačve, Dinama iz Vranja, Volena, Grashopersa i Vaduza, navodno želi da se vrati u Srbiju i zaigra za crno-bele.

Pre svih njih, predstavljen u Humskoj mogao bi da bude brzonogi fudbaler Radnika iz Surdulice, Samuel Ovusu (20), koji je u pregovorima sa Partizanom, međutim i sa nekim stranim klubovima, tako da Surduličani i dalje nisu odlučili da li i koju ponudu da prihvate za strelca sedam golova ove sezone.

Partizan bi morao da računa i na broj stranaca u svojim redovima, s obzirom na to da će na terenu u isto vreme, u Superligi Srbije, smeti da budu samo četvorica igrača iz inostranstva i dvojica igrača sa prostora bivše Jugoslavije, a u Humskoj su od ranije Ivan Bandalovski, Valeri Božinov, Everton Luiz, Sedrik Gogua i Ismael Fofana, a iz bivših SFRJ republika dolaze Gregor Balažic, Aleksandar Subić i Nebojša Kosović.

Predsednik ni Ćurković, ni Bjeković, već...

U Humskoj se, pored razgovora o odlascima i dolascima igrača, i dalje vode pregovori oko toga ko će i na koji način postati novi predsednik kluba. A, "Sportski žurnal" u broju od ponedeljka donosi priču o neočekivanom obrtu, prema kojem bi umesto dvojice ranije pominjanih kandidata, Ivana Ćurkovića i Nenada Bjekovića, u predsedničku fotelju mogao da sedne čovek iz drugog plana, takođe bivši visoki funkcioner kluba, Mile Jovičić. Navodi se i da je moguće novo, treće odlaganje Izborne skupštine, za koju se verovalo da će biti održana do 24. juna...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar