Златан о себи: Легенда још може добро да игра!

Капитен Шведске Златан Ибрахимовић рекао је да је преузео на себе велики притисак, како би саиграчи могли да уживају и добро одиграју на Европском првенству.

Фудбал 13.06.2016 | 14:00
Златан о себи: Легенда још може добро да игра!

Он је додао и да ће ускоро бити познато где ће наставити каријеру

"На мојим раменима је највећи притисак. Желим да скинем притисак са саиграча што више могу, на то нам навикао. Желим да уживају када играју."

"Нема веће части него да представљате своју земљу на великом такмичењу. Све је у равнотежи и стрпљењу према саиграчима. Добра је хемија у екипи, ја радим за њих, а они за мене. Преузимам одговорност на терену и ван њега", рекао је Ибрахимовић, пренели су британски медији.

Он је додао да му не смета што је вођа репрезентације.

"Не изаберете да постанете вођа, ви у то израстете. Такву улогу имам годинама. То вас учини бољим играчем, јачим на терену и ван њега. То ми не смета. Али, постајете најбољи када имате око себе саиграче који вас учине најбољим. Када је колектив добар онда играч може да се истакне", додао је досадашњи фудбалер Пари Сен Жермена.

Упитан због чега још игра, Ибрахимовић је одговорио: "Легенда још може да игра добро".

"Доминирао сам где год сам играо, о томе нема приче. Наставићу да доминирам. Дошао сам после добре сезоне, како свака година одмиче ја сам све бољи. Све је у учењу нових ствари и не задовољавати се постигнутим. Потребна вам је глад да бисте били бољи играч. Знам шта желим и знам да ћу то урадити, једноставно је", рекао је 34-годишњи Ибрахимовић.

Ибрахимовићу је на крају сезоне истекао уговор са Пари Сен Жерменом, а медији спекулишу да ће по завршетку Европског првенства потписати једногодишњи уговор са Манчестер јунајтедом, уз недељну плату од 250.000 фунти. Асистент селектора репрезентације Ирске Рој Кин рекао је да би се Ибрахимовић одлично уклопио у Јунајтед.

"То је комплимент када то каже играч као што је Рој Кин, јер он зна шта прича. Немам шта да кажем везано за Манчестер јунајтед. Срећан сам, а ускоро ћете сазнати шта ће бити. Где год да одем бићу иста особа и уживаћу", рекао је Ибрахимовић.

Такмичење на Европском првенству у Француској репрезентација Шведске почеће у понедељак против Ирске, од 18 часова у првом колу Групе Е. Утакмицу ће судити српски судија Милорад Мажић.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Реалиста

13.06.2016 12:32

Јој, овај Златан је толико умишљен да просто нема смисла читати његове изјаве. Дај спусти се мало на земљу.

ОДГОВОРИТЕ