Zlatan o sebi: Legenda još može dobro da igra!

Kapiten Švedske Zlatan Ibrahimović rekao je da je preuzeo na sebe veliki pritisak, kako bi saigrači mogli da uživaju i dobro odigraju na Evropskom prvenstvu.

Fudbal 13.06.2016 | 14:00
Zlatan o sebi: Legenda još može dobro da igra!

On je dodao i da će uskoro biti poznato gde će nastaviti karijeru

"Na mojim ramenima je najveći pritisak. Želim da skinem pritisak sa saigrača što više mogu, na to nam navikao. Želim da uživaju kada igraju."

"Nema veće časti nego da predstavljate svoju zemlju na velikom takmičenju. Sve je u ravnoteži i strpljenju prema saigračima. Dobra je hemija u ekipi, ja radim za njih, a oni za mene. Preuzimam odgovornost na terenu i van njega", rekao je Ibrahimović, preneli su britanski mediji.

On je dodao da mu ne smeta što je vođa reprezentacije.

"Ne izaberete da postanete vođa, vi u to izrastete. Takvu ulogu imam godinama. To vas učini boljim igračem, jačim na terenu i van njega. To mi ne smeta. Ali, postajete najbolji kada imate oko sebe saigrače koji vas učine najboljim. Kada je kolektiv dobar onda igrač može da se istakne", dodao je dosadašnji fudbaler Pari Sen Žermena.

Upitan zbog čega još igra, Ibrahimović je odgovorio: "Legenda još može da igra dobro".

"Dominirao sam gde god sam igrao, o tome nema priče. Nastaviću da dominiram. Došao sam posle dobre sezone, kako svaka godina odmiče ja sam sve bolji. Sve je u učenju novih stvari i ne zadovoljavati se postignutim. Potrebna vam je glad da biste bili bolji igrač. Znam šta želim i znam da ću to uraditi, jednostavno je", rekao je 34-godišnji Ibrahimović.

Ibrahimoviću je na kraju sezone istekao ugovor sa Pari Sen Žermenom, a mediji spekulišu da će po završetku Evropskog prvenstva potpisati jednogodišnji ugovor sa Mančester junajtedom, uz nedeljnu platu od 250.000 funti. Asistent selektora reprezentacije Irske Roj Kin rekao je da bi se Ibrahimović odlično uklopio u Junajted.

"To je kompliment kada to kaže igrač kao što je Roj Kin, jer on zna šta priča. Nemam šta da kažem vezano za Mančester junajted. Srećan sam, a uskoro ćete saznati šta će biti. Gde god da odem biću ista osoba i uživaću", rekao je Ibrahimović.

Takmičenje na Evropskom prvenstvu u Francuskoj reprezentacija Švedske počeće u ponedeljak protiv Irske, od 18 časova u prvom kolu Grupe E. Utakmicu će suditi srpski sudija Milorad Mažić.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Realista

13.06.2016 12:32

Joj, ovaj Zlatan je toliko umišljen da prosto nema smisla čitati njegove izjave. Daj spusti se malo na zemlju.

ODGOVORITE