УЕФА сад пријети и Енглезима и Русима избацивањем са ЕП-а!

УЕФА је запретила Енглезима и Русима да ће им избацити репрезентације са Европског првенства уколико се настави дивљање њихових хулигана.

Фудбал 13.06.2016 | 12:00
УЕФА сад пријети и Енглезима и Русима избацивањем са ЕП-а!

Присталице две селекције су имале крваве обрачуне током петка и суботе у Марсеју, где су "Горди Албион" и "Зборјана" ремизирали 1:1 у суботу увече.

Неколико десетина навијача је поређено, неки и теже, а причињена је велика материјална штета у граду.

Навијачи су се сукобили чак и на стадиону Велодром, по завршетку утакмице Руси су насрнули на Енглезе на једној од трибина, па је настао хаос.

Руси су оптужени за ремећење реда, расизам, те паљење бакљи, саопштила је УЕФА.

УЕФА је нагласила да неће оклевати да уведе жестоке санкције Русима и Енглезима уколико се слични инциденти понове.

Ову претњу УЕФА поздравио је министар спорта Русије Витали Мутко, који је истакао да је било сјајног навијања, али да појединци нису у Француској због фудбала.

Енглески навијачи тврде да су очајнички тражили начин да избегну Русе од којих су многи носили гумену заштиту за зубе и ММА рукавице.

"Руски "зид" се залетео на наш сектор где су били жене, деца, па и руски навијачи. Нисам могао да видим да ли је неко од њих има оружје, али су људи панично бежали, било је хаотично. Само смо очајнички тражили заштиту иза ограде", рекао је један од сведока са Велодрома.

Други, пак, криве организаторе и слабо обезбеђење, истакавши да само брзински потапшу људе приликом прегледања ствари на уласку на стадион.

"То јасно објашњава како су Руси унели бакље, петарде и све што су палили и бацали", рекао је Сем Беквел.

Руси, домаћин Мундијала 2018, ће бити под великим притиском УЕФА оучи дуела са Словачком у Лилу у среду, дан пре дуела Енглеске и Велса у Лансу удаљеном око 40 километара.

"Зборнаја" је већ била кажњавана због дивљања навијача, на ЕП 2012. су правили проблеме на сва три меча у Пољској и Украјини, па их је УЕФА казнила са 150.000 фунти и одузимањем шест бодова за квалификације за ово ЕП, али је то касније ублажено.

Влада Велике Британије је понудила организатору да пошаље додатне полицијске снаге у Француску пред следећи меч Енглеске у Лансу, у четвртак.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар