Вучић отказао пут у Брисел и сусрете у САД

Александар Вучић отказао посету Бриселу 21. јуна и све уговорене билатералне сусрете са америчким званичницима поводом његовог одласка у САД 23. јуна, првим директним летом "Ер Србије" на релацији Београд-Њујорк, пише Политика.

Србија 13.06.2016 | 09:00
Вучић отказао пут у Брисел и сусрете у САД

Као извор те информације, лист наводи добро обавештене кругове блиске премијеру, напомињући да од Вучића и људи из његовог кабинета није успео да добије званичну потврду.

Одлука о отказивању пута у Брисел и раније уговорених сусрета са високим западним званичницима донета је, како се наводи, током викенда, после телефонских контаката које је Вучић имао са највишим представницима Европске уније.

"Током тих учтивих, али крајње уздржаних разговора, западни саговорници обавештени су да Вучић неће ићи у Брисел све док се не формира Влада Србије, ма ко да је формира", пише "Политика".

Данас је саопштено да ће председник Владе Србије Александар Вучић примити данас амбасадора Сједињених Америчких Држава Кајла Ската и шефа делегације Европске уније у Србији Мајкла Девенпорта.  Састанак ће бити одржан у 09.00 часова, у згради Владе Србије, саопштила је Канцеларија за сарадњу са медијима.

 

Коментари / 0

Оставите коментар