Vučić otkazao put u Brisel i susrete u SAD

Aleksandar Vučić otkazao posetu Briselu 21. juna i sve ugovorene bilateralne susrete sa američkim zvaničnicima povodom njegovog odlaska u SAD 23. juna, prvim direktnim letom "Er Srbije" na relaciji Beograd-Njujork, piše Politika.

Srbija 13.06.2016 | 09:00
Vučić otkazao put u Brisel i susrete u SAD

Kao izvor te informacije, list navodi dobro obaveštene krugove bliske premijeru, napominjući da od Vučića i ljudi iz njegovog kabineta nije uspeo da dobije zvaničnu potvrdu.

Odluka o otkazivanju puta u Brisel i ranije ugovorenih susreta sa visokim zapadnim zvaničnicima doneta je, kako se navodi, tokom vikenda, posle telefonskih kontakata koje je Vučić imao sa najvišim predstavnicima Evropske unije.

"Tokom tih učtivih, ali krajnje uzdržanih razgovora, zapadni sagovornici obavešteni su da Vučić neće ići u Brisel sve dok se ne formira Vlada Srbije, ma ko da je formira", piše "Politika".

Danas je saopšteno da će predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić primiti danas ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kajla Skata i šefa delegacije Evropske unije u Srbiji Majkla Devenporta.  Sastanak će biti održan u 09.00 časova, u zgradi Vlade Srbije, saopštila je Kancelarija za saradnju sa medijima.

 

Komentari / 0

Ostavite komentar