ЕУРО, 3. дан - резиме: ''Минималци'' Хрвата и Пољака, те рутина Нијемаца!

Хрвати промашивали, чаролија Модрића за тријумф! Фудбалери Хрватске победили су Турску минималним резултатом у првој утакмици групе Д на Европском првенству у Француској. Историјски минималац Пољака против "бункера" С. Ирске! Репрезентације Пољске савладала је Северну Ирску 1:0 (0:0), у првом мечу Групе Ц на Европском првенству у Француској. Рутинска победа Немачке на премијери! Репрезентација Немачке савладала је Украјину 2:0 (1:0), у другом мечу Групе Ц на Европском првенству у Француској.

Фудбал 13.06.2016 | 00:44
ЕУРО, 3. дан - резиме: ''Минималци'' Хрвата и Пољака, те рутина Нијемаца!

Хрвати су одиграли одличан меч, могли да постигну још неколико голова, али је разлику направио фантастичан погодак Луке Модрића.

Модрић је у 41. минуту на ’Парку принчева’ ухватио фантастичан волеј са неких 20 метара, послао лопту у доњи леви угао, и тако донео тријумф ’Модрима’.

Том приликом догодио се занимљим тренутак, пошто је заједно са фудбалерима, гол прославио и један навијач који је улетео на терен.

Изабраници Фатиха Терима држали су се у првих пола сата, тада је Озан Туфан пропустио стопостотну прилику да шокира ривала и казна је ускоро стигла.

Друго полувреме потпуно је било у знаку нашег западног суседа – Даријо Срна и Иван Перишић погађали су пречку, добре шансе пропустили су и Марцело Брозовић и Марио Манџукић, али лопта није хтела у гол који је чувао Бабачан.

Међутим, Турци нису успели ниједном да припрете и играчи Анта Чачића су поред три бода успели и да се реванширају противнику за пораз из четвртфинала Европског првенства 2008. у Швајцарској и Аустрији. Тада је Турска славила после бољег извођења једанаестераца и остварила најбољи резултат у историји.

У другом мечу групе Д, у понедељак у истом термину, актуелни првак Шпанија састаје се са Чешком.

Друго коло доноси нам дуеле Турске и Шпаније, односно Чешке и Хрватске.

Историјски минималац Пољака против "бункера" С. Ирске! Репрезентације Пољске савладала је Северну Ирску 1:0 (0:0), у првом мечу Групе Ц на Европском првенству у Француској.

Пољаци су доминирали против дебитанта на такмичењу, али су успели да постигну само један гол преко Аркадијуша МИлика, почетком другог полувремена.

Ипак, то им је било довољно да уђу у историју јер им је ово била прва победа у седмом наступу на неком ЕП.

Ирци су сјајно чували Роберта Левандовског, није им ниједном запретио, али је то оставили довољно простора Милику кога су лоптама углавном "хранили" Томаш Пишчек и Јакуб Блашчиковски, након комбинација по десној страни.

С друге стране, Ирци су се на дебију замало обрукали јер су тек у завршници меча први пут шутирали ка голу ривала, определили су се на апсолутну дефанзиву, која их је учинила безопаснима у нападу. Доживели су први пораз после 12 мечева.

Пољаци су у потпуности контролисали ритам меча од првог напада. Константно су нападали и тражили пролаз ка голу, али су тек два пута успели да запрете ривалу у првих 45 минута.

Оба пута су по десној страни пробили Пишчек и Блашчиковски, први напад је упропастио Милик шутиравши преко гола са неколико метара, да би потом снажан ударац младог Капутске са ивице казненог сјајно одбранио Мекговерн.

У међувремену, Северни Ирци се нису прославили на свом дебију, у првом полувремену не само да нису ниједном шутирали ка голу ривала, већ нису успели ниједном да уђу у казнени простор.

У истом ритму је настављено и у другом полувремену, али овај пут Пољаци успевају да пробију "бункер". У шестом минуту наставка опет је била кључна комбинације Пишчека и Блашчиковског по десној страни, коју је ударцем по земљи са око 12 метара у вођство претворио Аркадијуш Милик.

Овај гол је колико-толико натерао Ирце да изађу из свог казненог простора, то им је донело и први шут на мечу, изненада је шансу имао и резервиста Вашингтон, али је обе ситуације без проблема решио Војчек Счесни.

С друге стране, Пољаци су добили више простора у нападу, али је Левандовски и даље био недоступан. Милик и Блашчиковски су то користи и били задужени за креирање акција, али нису успели конкретно да угрозе Мекговерна.

На крају, Пољаци су остварили историјски тријумф, док ће Северни Ирци морати да покажу знатно више у наредним мечевима уколико да буду више од учесника.

Рутинска победа Немачке на премијери! Репрезентација Немачке савладала је Украјину 2:0 (1:0), у другом мечу Групе Ц на Европском првенству у Француској.

Актуелни шампион света је лако славио против ривала, а повело је преко штопера Шкодрана Мустафиха после центаршута Тонија Кроса из слободног ударца у 19. минуту.

Немачка је тријумф потврдила у 93. минуту после контранапада који је повео Месут Езил, а завршио га резервиста Бастијан Швајнштајгер. Ово је "најубедљивија" победа на ЕП, за сада.

"Панцери" су у потпуности надиграли ривала, имали још неколико добрих шанси, али је сјајни голман Украјине Андриј Пјатов заустављао шутеве Дракслера, Гецеа, Кроса, Кедире, Милера.

Иако су заиста ретко имали лопту у свом поседу, Украјинци су са много трчања успевали да повремено запрете Немцима, пре свега у првом полувремену.

Имали су три сјајне гол шансе, две је фантастичним одбранам осујетио Мануел Нојер, а једном је са гол линије лопту избацио Џером Боатенг.

На крају је Немачка остварила још једну победу на отварању ЕП, седму на 12 наступа, те 19. пут славила у последњих 20 мечева на којима је водила на полувремену.

У првом мечу Групе Ц Пољска је такође минималним резултатом савладала Северну Ирску, а у другом колу се у дербију састају управо Пољаци и Немци.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар