EURO, 3. dan - rezime: ''Minimalci'' Hrvata i Poljaka, te rutina Nijemaca!

Hrvati promašivali, čarolija Modrića za trijumf! Fudbaleri Hrvatske pobedili su Tursku minimalnim rezultatom u prvoj utakmici grupe D na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Istorijski minimalac Poljaka protiv "bunkera" S. Irske! Reprezentacije Poljske savladala je Severnu Irsku 1:0 (0:0), u prvom meču Grupe C na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Rutinska pobeda Nemačke na premijeri! Reprezentacija Nemačke savladala je Ukrajinu 2:0 (1:0), u drugom meču Grupe C na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Fudbal 13.06.2016 | 00:44
EURO, 3. dan - rezime: ''Minimalci'' Hrvata i Poljaka, te rutina Nijemaca!

Hrvati su odigrali odličan meč, mogli da postignu još nekoliko golova, ali je razliku napravio fantastičan pogodak Luke Modrića.

Modrić je u 41. minutu na ’Parku prinčeva’ uhvatio fantastičan volej sa nekih 20 metara, poslao loptu u donji levi ugao, i tako doneo trijumf ’Modrima’.

Tom prilikom dogodio se zanimljim trenutak, pošto je zajedno sa fudbalerima, gol proslavio i jedan navijač koji je uleteo na teren.

Izabranici Fatiha Terima držali su se u prvih pola sata, tada je Ozan Tufan propustio stopostotnu priliku da šokira rivala i kazna je uskoro stigla.

Drugo poluvreme potpuno je bilo u znaku našeg zapadnog suseda – Darijo Srna i Ivan Perišić pogađali su prečku, dobre šanse propustili su i Marcelo Brozović i Mario Mandžukić, ali lopta nije htela u gol koji je čuvao Babačan.

Međutim, Turci nisu uspeli nijednom da priprete i igrači Anta Čačića su pored tri boda uspeli i da se revanširaju protivniku za poraz iz četvrtfinala Evropskog prvenstva 2008. u Švajcarskoj i Austriji. Tada je Turska slavila posle boljeg izvođenja jedanaesteraca i ostvarila najbolji rezultat u istoriji.

U drugom meču grupe D, u ponedeljak u istom terminu, aktuelni prvak Španija sastaje se sa Češkom.

Drugo kolo donosi nam duele Turske i Španije, odnosno Češke i Hrvatske.

Istorijski minimalac Poljaka protiv "bunkera" S. Irske! Reprezentacije Poljske savladala je Severnu Irsku 1:0 (0:0), u prvom meču Grupe C na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Poljaci su dominirali protiv debitanta na takmičenju, ali su uspeli da postignu samo jedan gol preko Arkadijuša MIlika, početkom drugog poluvremena.

Ipak, to im je bilo dovoljno da uđu u istoriju jer im je ovo bila prva pobeda u sedmom nastupu na nekom EP.

Irci su sjajno čuvali Roberta Levandovskog, nije im nijednom zapretio, ali je to ostavili dovoljno prostora Miliku koga su loptama uglavnom "hranili" Tomaš Pišček i Jakub Blaščikovski, nakon kombinacija po desnoj strani.

S druge strane, Irci su se na debiju zamalo obrukali jer su tek u završnici meča prvi put šutirali ka golu rivala, opredelili su se na apsolutnu defanzivu, koja ih je učinila bezopasnima u napadu. Doživeli su prvi poraz posle 12 mečeva.

Poljaci su u potpunosti kontrolisali ritam meča od prvog napada. Konstantno su napadali i tražili prolaz ka golu, ali su tek dva puta uspeli da zaprete rivalu u prvih 45 minuta.

Oba puta su po desnoj strani probili Pišček i Blaščikovski, prvi napad je upropastio Milik šutiravši preko gola sa nekoliko metara, da bi potom snažan udarac mladog Kaputske sa ivice kaznenog sjajno odbranio Mekgovern.

U međuvremenu, Severni Irci se nisu proslavili na svom debiju, u prvom poluvremenu ne samo da nisu nijednom šutirali ka golu rivala, već nisu uspeli nijednom da uđu u kazneni prostor.

U istom ritmu je nastavljeno i u drugom poluvremenu, ali ovaj put Poljaci uspevaju da probiju "bunker". U šestom minutu nastavka opet je bila ključna kombinacije Piščeka i Blaščikovskog po desnoj strani, koju je udarcem po zemlji sa oko 12 metara u vođstvo pretvorio Arkadijuš Milik.

Ovaj gol je koliko-toliko naterao Irce da izađu iz svog kaznenog prostora, to im je donelo i prvi šut na meču, iznenada je šansu imao i rezervista Vašington, ali je obe situacije bez problema rešio Vojček Sčesni.

S druge strane, Poljaci su dobili više prostora u napadu, ali je Levandovski i dalje bio nedostupan. Milik i Blaščikovski su to koristi i bili zaduženi za kreiranje akcija, ali nisu uspeli konkretno da ugroze Mekgoverna.

Na kraju, Poljaci su ostvarili istorijski trijumf, dok će Severni Irci morati da pokažu znatno više u narednim mečevima ukoliko da budu više od učesnika.

Rutinska pobeda Nemačke na premijeri! Reprezentacija Nemačke savladala je Ukrajinu 2:0 (1:0), u drugom meču Grupe C na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Aktuelni šampion sveta je lako slavio protiv rivala, a povelo je preko štopera Škodrana Mustafiha posle centaršuta Tonija Krosa iz slobodnog udarca u 19. minutu.

Nemačka je trijumf potvrdila u 93. minutu posle kontranapada koji je poveo Mesut Ezil, a završio ga rezervista Bastijan Švajnštajger. Ovo je "najubedljivija" pobeda na EP, za sada.

"Panceri" su u potpunosti nadigrali rivala, imali još nekoliko dobrih šansi, ali je sjajni golman Ukrajine Andrij Pjatov zaustavljao šuteve Drakslera, Gecea, Krosa, Kedire, Milera.

Iako su zaista retko imali loptu u svom posedu, Ukrajinci su sa mnogo trčanja uspevali da povremeno zaprete Nemcima, pre svega u prvom poluvremenu.

Imali su tri sjajne gol šanse, dve je fantastičnim odbranam osujetio Manuel Nojer, a jednom je sa gol linije loptu izbacio Džerom Boateng.

Na kraju je Nemačka ostvarila još jednu pobedu na otvaranju EP, sedmu na 12 nastupa, te 19. put slavila u poslednjih 20 mečeva na kojima je vodila na poluvremenu.

U prvom meču Grupe C Poljska je takođe minimalnim rezultatom savladala Severnu Irsku, a u drugom kolu se u derbiju sastaju upravo Poljaci i Nemci.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar