Шешељ тврди: Ђинђић је отео Брениног сина!

Војислав Шешељ, лидер СРС, у шокантном интервјуу за Информер тврди да је покојни премијер Зоран Ђинђић блиско и тесно сарађивао са Чуметовим "сурчинским кланом"! Шешељ чак наводи да је Ђинђићу дат и део милионских откупа који су наплаћени за отмице Брениног сина, Мирослава Мишковића и Милије Бабовића!

Србија 12.06.2016 | 21:53
Шешељ тврди: Ђинђић је отео Брениног сина!

Шеф радикала истиче да су управо милиони који је Ђинђић добио од ових отмица, почињених 2000, 2001. и 2002. године, главни разлог због ког оне никад нису до краја разјашњене. Шешељ тврди и да су за ове шокантне тврдње знали сви Ђинђићеви сарадници, који баш због тога нису желели да му дигну споменик у Београду.

"Зоран Ђинђић је био ноторни криминалац и не заслужује споменик. Криминалом се бавио и у раној младости, деведесетих година, о томе је писала још Даница Драшковић у `Српској речи`, а 2000. године је израстао у једног од главних мафијашких босова у Србији. Био је у спрези са `сурчинским кланом`, био је један од тројице главних. Ту је био и Драгољуб Марковић, власник фирме `Крмиво продукт`, који је Ђинђићу подигао и кућу у Новим Бановцима, док је трећи био Љубиша Буха Чуме. Та њихова криминална банда директно је учествовала петооктобарском пучу у ком су анимирали и многе друге криминалце. Под Ђинђићевом заштитом, наставили су да се баве крупним криминалом и после 5. октобра."

Тајни договор са Чуметом

Ђинђић је легализовао Чумета кроз међународни кредит за асфалтирање путева.

Он се договорио с Чуметом да он отвори фирму у Бечу и да у Аустрији изнајми машине.

То су јако тешке оптужбе. Имате ли било какве доказе за то?

"Имам доказе. Па, молим вас, они су покупили оно силно оружје из полицијске станице у Улици Мајке Јевросиме. Отели су, између осталих, и сина Лепе Брене, отели су и Мирослава Мишковића, Милију Бабовића и још неке људе. Сваки пут су наплатили милионски откуп. Ниједна та отмица није расветљена. Знате ли зашто? Зато што је сваки пут велики износ у кешу добијао лично Зоран Ђинђић! То су многи знали у Београду."

Ко је знао? Тражили сте да се саслуша Чедомир Јовановић, да ли је и он био умешан у све то?

"Треба да се саслуша Јовановић, јер он зна за Ђинђићево учешће у криминалу и поделу новца. И сам Чеда је добијао те паре. Много мање него Ђинђић, али је и он добијао. Ђинђић је 2001. године упозорен од Запада да мора да прекине везе с криминалцима. Пронашао је варијанту да неке од криминалаца легализује, да их уведе у легалне или полулегалне токове, а са другима да се обрачуна. На пример, Чумета је легализовао преко неког великог међународног кредита за асфалтирање путева. Уместо да ангажује домаће фирме, Ђинђић је договорио са Чуметом да овај отвори фиктивну фирму у Бечу и да у Аустрији изнајми машине. Свуда је асфалтирао, поготово аутопутеве. Огромна је зарада ту била, коју је Чуме делио са Ђинђићем и још неким другим члановима банде. У свему је извисио Душан Спасојевић, због чега долази до сукоба у `сурчинском клану`. Кад се Спасојевић издвојио, настао је 2002. године `земунски клан`. Та два клана била су у жестоком сукобу."

Питали смо вас за Чеду...

"Мало стрпљења, молим... Чеда није напуштао Спасојевића. Кад је Спасојевић ухапшен у Француској или Шпанији и испоручен Београду због неке од отмица, Јовановић га је посећивао у затвору. Међутим, кад је дошло до сукоба са Ђинђићем, Чеда се повукао и дистанцирао. Ђинђић је тада донео одлуку да се обрачуна са `земунцима`, који су у међувремену много ојачали јер им се прикључио Милорад Улемек Легија. Ђинђићев план је био да се почетком 2003. године убију Френки Симатовић и Легија, а да се Јовица Станишић и ја испоручимо Хагу. Доведени су чак и британски специјалци да то обаве! Ђинђић је планирао да убије и Милета Луковића Кума и Спасојевића. Али, није био довољно брз..."

Тврдите и да је Шилерова срушена да би се сакрили докази о мафији.

"Да, то је истина. Кад је Ђинђић убијен, Чеда је наредио хитно рушење Шилерове. Велика је то била зграда, користили су бензин, динамит, ко зна шта још да би је срушили... Плаћали су и милионску одштету околним кућама за штету."

А "Мељак"?

"Полиција је ухватила Кума и Спасојевића живе. Издао их је ваљда онај Дејан Миленковић Багзи. Руководство ДОС, Небојша Човић, Душан Михајловић, Чедомир Јовановић, Ненад Милић и још неки, одлучили су да се Спасојевић и Кум убију како не би причали на суђењу. Лично је генерал Родољуб Миловић убио Спасојевића, док је Спасоје Вуловић, који је још командант САЈ, убио Милета Луковића Кума...

Касније је режиран и читав судски поступак. Суд је одбио да призна три метка, Звездан Јовановић је ухапшен и свирепо мучен у притвору да би потписао признање. Потом је уцењен убиством жене и деце ако не призна да је убио Ђинђића, па је потписао изјаву коју је диктирао Миловић. Тек кад је потписао, доведена је адвокатица Весна Радомировић да потпише као да је присуствовала све време саслушању, а није... У правној држави овај поступак би се поновио Чединим саслушањем. Видим, тај човек се данас нуди за министра уместо да буде у затвору! Недавно сам прочитао и да је из државних резерви украо шест хиљада тона пшенице! Еј, па то је шест милиона килограма пшенице! То је вредно више од милион евра!"

Рекли сте да ДС намерно није подигао споменик Ђинђићу?

"Нису, јер су знали какав је он криминалац био. Увек је један велики део ДС био против Зорана Ђинђића. Пазите, он је још 1993. године вољом Удбе доведен за шефа странке. Удба је имала задатак, вероватно директно од Милошевића, да смени Драгољуба Мићуновића у ДС и Вука Драшковића у СПО, и доведе Ђинђића и Слободана Ракитића. Операција `Ракитић` није успела јер је Драшковић победио у СПО, али је операција `Ђинђић` успела.

Али Ђинђић је победио на страначким изборима...

"Ђинђић је на тајном гласању, чији су резултати фалсификовани, као победио Мићуновића, али је истина да је Мићун имао више гласова, а те резултате је фалсификовао Горан Весић. Нешто слично било је и 1999. године кад је Ђинђић побегао у иностранство и тамо давао антисрпске изјаве и залагао се за бомбардовање све док Србија не капитулира. После бомбардовања се вратио, а у странци му је противкандидат био Слободан Вуксановић, који је предводио странку у Ђинђићевом одсуству. Вуксановић је добио много више гласова, али су резултати опет фалсификовани."

Брамерц бесни, али ја сам слободан човек

Серж Брамерц се пожалио у Савету безбедности да Србија, пошто није испоручила троје радикала, више не сарађује у пуној мери?

"Брамерц може да бесни до миле воље! Правоснажно је окончан процес. Пошто је беспрекорно утврђено да нема основа да се процес обнови, нема основа да се то тражи. Брамерц и Хаг би могли тај случај да препусте српским судовима, али би то био још један фијаско за њих и њихове газде."

Извор: Информер

Фото: Информер/Тањуг

Коментари / 32

Оставите коментар
Name

Зајебант

12.06.2016 13:54

Која будалетина...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

12.06.2016 14:40

Заборавио је рећи да је Дјиндјиц убио и Бадзу и Кундака и Гишку и Аркана а вјероватно и Кенедија....

Name

клапац

12.06.2016 15:38

Све сто Сесељ износи, истина је. Иза Дјиндјица је наставио Тадиц. У РС Додик. И он је цлан те банде. Ради увелико за њих, намјеста им "послове" у РС, а ради и самостално. Зар мислите да га србијански недији подрзавају због плавих оцију! Све и једном републиком бивсе Југославије управља организовани криминал. Такозвани медјународни фактор зна за то све, зна детаље, а цути.

Name

ре Клапац

13.06.2016 04:37

Медјународни фактор, не да зна за то него : "тиме управља". Сва наса зла долазе из света, само сто их наси послусници и продане дусе проводе.

Name

xxy

13.06.2016 07:02

У вријеме Милошевића формирана је ЈСО, у којој је на значајним позицијама бијо један број криминалаца.која је између осталог имала задатак да свим срествима брани власт која их је створила.Управо из тих разлиога све оно што се десило прије 5 октобра 2000 године,а шта су ти припадници јединице урадили самостано или у сарадњи са појединим утицајним људима из власти који су то такође радили на своју руку,приписано је Слободану Милошевићу и његовој породици лично.Испаде да све што су ти припадници радили после 5 октобра нема никаскве везе са у то вријеме актуелном влашћу и њеним лидерима.Милошевић их је створијо да бии га штитили,они су га ухапсили,Ђинђић их је врбовао да би рушили Милошевића по завршеном послу су га убили.По оној народној ко са ђаволом тикве сади обије му се о главу...

Name

Момо

12.06.2016 13:55

Сесељ је ипак монструм.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

12.06.2016 14:27

То је само мого он уцинит лудак

Name

Пцеа здеца

12.06.2016 14:39

Овако је пролупо тотално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

12.06.2016 14:51

Био сеф дрзаве, убијали уцјењивали а он као није знао. Кад су га убили за 5 мин објављена имена убица. И то је као истина. Цццц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђоле

12.06.2016 17:09

Не зна се да ли је луђи и одвратнији Шешељ или гл. и одг. уредник Информера Вучићевић.Обојица на сваком кораку изваљују глупости и гадости од којих се нормалном човјеку диже коса на глави. Ђинђић је био модеран, паметан и способан млади политичар који је од Србије желио да направи модерну и развијену државу, али га злотвори у томе спријечише.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гогиц г

12.06.2016 18:42

Брацо склонимо овог лудјака скоди свима!!!!!!!

Name

Рале

12.06.2016 18:54

Дјоле,не знас ти ниста. Не бави се ти овим, јер да знас ста се све ради пресвисно би. Какав Госп. Дјиндјиц зар не знас да Запад није писмо кад је убијен. Нису цак ни истрагу тражили вец су наси лопови позурили да надју кривца и да брзо заташкају ствари.

Name

Михаило Микиц

12.06.2016 19:40

Доле, нажалост није тако. "Дрзаве" бивсе Југославије воде најобицнији преваранти и највеци криминалци. Сесељ то зна. Воја зато слободно прица и именује криминалце не само да би повратио своју популарност коју он има, већ првенствено због истине Христове и правде Бозије. Зато су садасње власти Републике СРБије дужне и обавезне да његове приче испитају до краја и ако су оне истините да похапсе одмах у име народа такве криминалне "политицаре" а ако нису да они по службеној дузности због Војини клевете покрену судски поступак против Др. Војислава Сесеља. Својим причама које су истините или лажне Др. ВОЈИСЛАВ Сесељ позива све градјане Републике СРБије да они скину вео са оцију своји,и да они прогледају и виде ко СРБију сада води и преставља? По мишљењу Др. Војислава Сесеља од октобарских промјена СРБију воде и преставаљају уз помоц антисрбске МЗ домаци кримибалци. Да ли је то заиста тако или мозда није треба сада Суд да утврди праву истину, а градјани Републике СРБије да Шешељеви мишљење својим гласањем на изборима за СРС потврде или побију!

Name

Сафет исовић

12.06.2016 18:57

Овај је баш пуко ко лубеница

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТГ

12.06.2016 20:01

Овај све знаде ко да је дјелијо дио плијена са њима ало Шешељ доста ми је мојих лажи још да слушам твоје!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ц

13.06.2016 04:01

Лудо па зиви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Судац

13.06.2016 05:35

Није био у иностранству него у Црној Гори у Х Новом код Миленка Вујовића 4мјесеца. Ноћу је радио а даном спавао и користио 4 тел линије. Податак тачан 100 на 100.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

13.06.2016 06:29

Какве небулозе износи овај лик ради личне промоције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ј*беш политичаре

13.06.2016 06:48

Овај Хрват би радо Србију и нас повео у неки рат,да нас што више изгине.Само будале не могу прочитати између редова његове намјере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

13.06.2016 18:27

Свака цаст да је конацно схвацено. Има наде за овај народ.

Name

ПРИЈЕДОР

13.06.2016 07:19

СВЕ ЈЕ ИСТИНА ШТО ГОСПОДИН ШЕШЕЉ ПИШЕ, НИКО НЕ ДЕМАНТУЈЕ ЊЕГОВЕ ТВДЊЕ. ХМ ЧЕДА ЈОВАНОВИЋ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алија Сиротановић

13.06.2016 07:33

Ај Војојо не с..и

ОДГОВОРИТЕ
Name

СОКРАТ

13.06.2016 07:58

НЕ СИМПАТИШЕМ ОВОГ ХРВАТА,А АЛИ ОНО ШТО ЗНАМ ЈЕ ДА ЧЕСТО ИМ АТАЧНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О НЕКИМ СТВАРИМА.МА КОЛИКО СЕ ТО НЕКОМЕ НЕ СВИЂАЛО ЂИНЂИЋ ЈЕСТЕ БИО У СПРЕЗИ СА МАФИЈОМ,КАСНИЈЕ ЈЕ ХТИО ДА ЈЕ СЕ ОТАРАСИ И ТО ГА ЈЕ КОШТАЛО ГЛАВЕ,и ТО У ДС-у СВИ ЗНАЈУ И ЗА ТО МУ НИСУ НИ ПОДИГЛИ СПОМЕНИК.ТЕШКО СРБИЈИ ДОК ЈЕ ШЕШЕЉ У ЊОЈ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оскрати

13.06.2016 19:02

Не постоје тацне и нетацне информације вец само информације, остало нису информације.

Name

истина

13.06.2016 08:06

Све истина. а нек демантују на суду аконије тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјокица

13.06.2016 16:43

Србијо ста си дочекала,па овај нас срамоти и пљује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дино

14.06.2016 21:18

Нека Сесељ документује да је истина!!Он писе по информацијама,и казе,ја сам написао у тој и тој књизи..Па могу и ја написат то и то,и тврдит да је истина,а доказа НИГДЈЕ....

Name

Богољуб

13.06.2016 17:04

Ако је све ово тацно сто Доктор Воја износи а верујем му,онда није ни цудо сто нам се све ово догадја(ло).

ОДГОВОРИТЕ
Name

моско

13.06.2016 17:58

Сто прије ријесити се ове будалетине

ОДГОВОРИТЕ
Name

лабуд

13.06.2016 18:05

Сесељ је пустен из Хага по договору да прави хаос и дестабилизује Србију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган

13.06.2016 19:46

Ја вјерујем Др.Воји свака му цаст кад неко има М**А да изјави праву ИСТИНУ .ЗИВИО ДР.В СЕСЕЉ ЈОС 100 година а у СРПСКИМ СРЦИМА НЕЦЕ УМРИЈЕТИ НИКАДА НИКАДА

Name

мујомир

13.06.2016 18:09

Засто је Сесељ побјегао у Хаг и рекао бице крви у Србији. Сесељ је Милосевицев цовјек и цовјек запада...

ОДГОВОРИТЕ