Šešelj tvrdi: Đinđić je oteo Breninog sina!

Vojislav Šešelj, lider SRS, u šokantnom intervjuu za Informer tvrdi da je pokojni premijer Zoran Đinđić blisko i tesno sarađivao sa Čumetovim "surčinskim klanom"! Šešelj čak navodi da je Đinđiću dat i deo milionskih otkupa koji su naplaćeni za otmice Breninog sina, Miroslava Miškovića i Milije Babovića!

Srbija 12.06.2016 | 21:53
Šešelj tvrdi: Đinđić je oteo Breninog sina!

Šef radikala ističe da su upravo milioni koji je Đinđić dobio od ovih otmica, počinjenih 2000, 2001. i 2002. godine, glavni razlog zbog kog one nikad nisu do kraja razjašnjene. Šešelj tvrdi i da su za ove šokantne tvrdnje znali svi Đinđićevi saradnici, koji baš zbog toga nisu želeli da mu dignu spomenik u Beogradu.

"Zoran Đinđić je bio notorni kriminalac i ne zaslužuje spomenik. Kriminalom se bavio i u ranoj mladosti, devedesetih godina, o tome je pisala još Danica Drašković u `Srpskoj reči`, a 2000. godine je izrastao u jednog od glavnih mafijaških bosova u Srbiji. Bio je u sprezi sa `surčinskim klanom`, bio je jedan od trojice glavnih. Tu je bio i Dragoljub Marković, vlasnik firme `Krmivo produkt`, koji je Đinđiću podigao i kuću u Novim Banovcima, dok je treći bio Ljubiša Buha Čume. Ta njihova kriminalna banda direktno je učestvovala petooktobarskom puču u kom su animirali i mnoge druge kriminalce. Pod Đinđićevom zaštitom, nastavili su da se bave krupnim kriminalom i posle 5. oktobra."

Tajni dogovor sa Čumetom

Đinđić je legalizovao Čumeta kroz međunarodni kredit za asfaltiranje puteva.

On se dogovorio s Čumetom da on otvori firmu u Beču i da u Austriji iznajmi mašine.

To su jako teške optužbe. Imate li bilo kakve dokaze za to?

"Imam dokaze. Pa, molim vas, oni su pokupili ono silno oružje iz policijske stanice u Ulici Majke Jevrosime. Oteli su, između ostalih, i sina Lepe Brene, oteli su i Miroslava Miškovića, Miliju Babovića i još neke ljude. Svaki put su naplatili milionski otkup. Nijedna ta otmica nije rasvetljena. Znate li zašto? Zato što je svaki put veliki iznos u kešu dobijao lično Zoran Đinđić! To su mnogi znali u Beogradu."

Ko je znao? Tražili ste da se sasluša Čedomir Jovanović, da li je i on bio umešan u sve to?

"Treba da se sasluša Jovanović, jer on zna za Đinđićevo učešće u kriminalu i podelu novca. I sam Čeda je dobijao te pare. Mnogo manje nego Đinđić, ali je i on dobijao. Đinđić je 2001. godine upozoren od Zapada da mora da prekine veze s kriminalcima. Pronašao je varijantu da neke od kriminalaca legalizuje, da ih uvede u legalne ili polulegalne tokove, a sa drugima da se obračuna. Na primer, Čumeta je legalizovao preko nekog velikog međunarodnog kredita za asfaltiranje puteva. Umesto da angažuje domaće firme, Đinđić je dogovorio sa Čumetom da ovaj otvori fiktivnu firmu u Beču i da u Austriji iznajmi mašine. Svuda je asfaltirao, pogotovo autoputeve. Ogromna je zarada tu bila, koju je Čume delio sa Đinđićem i još nekim drugim članovima bande. U svemu je izvisio Dušan Spasojević, zbog čega dolazi do sukoba u `surčinskom klanu`. Kad se Spasojević izdvojio, nastao je 2002. godine `zemunski klan`. Ta dva klana bila su u žestokom sukobu."

Pitali smo vas za Čedu...

"Malo strpljenja, molim... Čeda nije napuštao Spasojevića. Kad je Spasojević uhapšen u Francuskoj ili Španiji i isporučen Beogradu zbog neke od otmica, Jovanović ga je posećivao u zatvoru. Međutim, kad je došlo do sukoba sa Đinđićem, Čeda se povukao i distancirao. Đinđić je tada doneo odluku da se obračuna sa `zemuncima`, koji su u međuvremenu mnogo ojačali jer im se priključio Milorad Ulemek Legija. Đinđićev plan je bio da se početkom 2003. godine ubiju Frenki Simatović i Legija, a da se Jovica Stanišić i ja isporučimo Hagu. Dovedeni su čak i britanski specijalci da to obave! Đinđić je planirao da ubije i Mileta Lukovića Kuma i Spasojevića. Ali, nije bio dovoljno brz..."

Tvrdite i da je Šilerova srušena da bi se sakrili dokazi o mafiji.

"Da, to je istina. Kad je Đinđić ubijen, Čeda je naredio hitno rušenje Šilerove. Velika je to bila zgrada, koristili su benzin, dinamit, ko zna šta još da bi je srušili... Plaćali su i milionsku odštetu okolnim kućama za štetu."

A "Meljak"?

"Policija je uhvatila Kuma i Spasojevića žive. Izdao ih je valjda onaj Dejan Milenković Bagzi. Rukovodstvo DOS, Nebojša Čović, Dušan Mihajlović, Čedomir Jovanović, Nenad Milić i još neki, odlučili su da se Spasojević i Kum ubiju kako ne bi pričali na suđenju. Lično je general Rodoljub Milović ubio Spasojevića, dok je Spasoje Vulović, koji je još komandant SAJ, ubio Mileta Lukovića Kuma...

Kasnije je režiran i čitav sudski postupak. Sud je odbio da prizna tri metka, Zvezdan Jovanović je uhapšen i svirepo mučen u pritvoru da bi potpisao priznanje. Potom je ucenjen ubistvom žene i dece ako ne prizna da je ubio Đinđića, pa je potpisao izjavu koju je diktirao Milović. Tek kad je potpisao, dovedena je advokatica Vesna Radomirović da potpiše kao da je prisustvovala sve vreme saslušanju, a nije... U pravnoj državi ovaj postupak bi se ponovio Čedinim saslušanjem. Vidim, taj čovek se danas nudi za ministra umesto da bude u zatvoru! Nedavno sam pročitao i da je iz državnih rezervi ukrao šest hiljada tona pšenice! Ej, pa to je šest miliona kilograma pšenice! To je vredno više od milion evra!"

Rekli ste da DS namerno nije podigao spomenik Đinđiću?

"Nisu, jer su znali kakav je on kriminalac bio. Uvek je jedan veliki deo DS bio protiv Zorana Đinđića. Pazite, on je još 1993. godine voljom Udbe doveden za šefa stranke. Udba je imala zadatak, verovatno direktno od Miloševića, da smeni Dragoljuba Mićunovića u DS i Vuka Draškovića u SPO, i dovede Đinđića i Slobodana Rakitića. Operacija `Rakitić` nije uspela jer je Drašković pobedio u SPO, ali je operacija `Đinđić` uspela.

Ali Đinđić je pobedio na stranačkim izborima...

"Đinđić je na tajnom glasanju, čiji su rezultati falsifikovani, kao pobedio Mićunovića, ali je istina da je Mićun imao više glasova, a te rezultate je falsifikovao Goran Vesić. Nešto slično bilo je i 1999. godine kad je Đinđić pobegao u inostranstvo i tamo davao antisrpske izjave i zalagao se za bombardovanje sve dok Srbija ne kapitulira. Posle bombardovanja se vratio, a u stranci mu je protivkandidat bio Slobodan Vuksanović, koji je predvodio stranku u Đinđićevom odsustvu. Vuksanović je dobio mnogo više glasova, ali su rezultati opet falsifikovani."

Bramerc besni, ali ja sam slobodan čovek

Serž Bramerc se požalio u Savetu bezbednosti da Srbija, pošto nije isporučila troje radikala, više ne sarađuje u punoj meri?

"Bramerc može da besni do mile volje! Pravosnažno je okončan proces. Pošto je besprekorno utvrđeno da nema osnova da se proces obnovi, nema osnova da se to traži. Bramerc i Hag bi mogli taj slučaj da prepuste srpskim sudovima, ali bi to bio još jedan fijasko za njih i njihove gazde."

Izvor: Informer

Foto: Informer/Tanjug

Komentari / 32

Ostavite komentar
Name

Zajebant

12.06.2016 13:54

Koja budaletina...

ODGOVORITE
Name

Milojko

12.06.2016 14:40

Zaboravio je reći da je Djindjic ubio i Badzu i Kundaka i Gišku i Arkana a vjerovatno i Kenedija....

Name

klapac

12.06.2016 15:38

Sve sto Seselj iznosi, istina je. Iza Djindjica je nastavio Tadic. U RS Dodik. I on je clan te bande. Radi uveliko za njih, namjesta im "poslove" u RS, a radi i samostalno. Zar mislite da ga srbijanski nediji podrzavaju zbog plavih ociju! Sve i jednom republikom bivse Jugoslavije upravlja organizovani kriminal. Takozvani medjunarodni faktor zna za to sve, zna detalje, a cuti.

Name

re Klapac

13.06.2016 04:37

Medjunarodni faktor, ne da zna za to nego : "time upravlja". Sva nasa zla dolaze iz sveta, samo sto ih nasi poslusnici i prodane duse provode.

Name

xxy

13.06.2016 07:02

U vrijeme Miloševića formirana je JSO, u kojoj je na značajnim pozicijama bijo jedan broj kriminalaca.koja je između ostalog imala zadatak da svim srestvima brani vlast koja ih je stvorila.Upravo iz tih razlioga sve ono što se desilo prije 5 oktobra 2000 godine,a šta su ti pripadnici jedinice uradili samostano ili u saradnji sa pojedinim uticajnim ljudima iz vlasti koji su to takođe radili na svoju ruku,pripisano je Slobodanu Miloševiću i njegovoj porodici lično.Ispade da sve što su ti pripadnici radili posle 5 oktobra nema nikaskve veze sa u to vrijeme aktuelnom vlašću i njenim liderima.Milošević ih je stvorijo da bii ga štitili,oni su ga uhapsili,Đinđić ih je vrbovao da bi rušili Miloševića po završenom poslu su ga ubili.Po onoj narodnoj ko sa đavolom tikve sadi obije mu se o glavu...

Name

Momo

12.06.2016 13:55

Seselj je ipak monstrum.

ODGOVORITE
Name

miki

12.06.2016 14:27

To je samo mogo on ucinit ludak

Name

Pcea zdeca

12.06.2016 14:39

Ovako je prolupo totalno.

ODGOVORITE
Name

bn

12.06.2016 14:51

Bio sef drzave, ubijali ucjenjivali a on kao nije znao. Kad su ga ubili za 5 min objavljena imena ubica. I to je kao istina. Cccc

ODGOVORITE
Name

Đole

12.06.2016 17:09

Ne zna se da li je luđi i odvratniji Šešelj ili gl. i odg. urednik Informera Vučićević.Obojica na svakom koraku izvaljuju gluposti i gadosti od kojih se normalnom čovjeku diže kosa na glavi. Đinđić je bio moderan, pametan i sposoban mladi političar koji je od Srbije želio da napravi modernu i razvijenu državu, ali ga zlotvori u tome spriječiše.

ODGOVORITE
Name

Gogic g

12.06.2016 18:42

Braco sklonimo ovog ludjaka skodi svima!!!!!!!

Name

Rale

12.06.2016 18:54

Djole,ne znas ti nista. Ne bavi se ti ovim, jer da znas sta se sve radi presvisno bi. Kakav Gosp. Djindjic zar ne znas da Zapad nije pismo kad je ubijen. Nisu cak ni istragu tražili vec su nasi lopovi pozurili da nadju krivca i da brzo zataškaju stvari.

Name

Mihailo Mikic

12.06.2016 19:40

Dole, nažalost nije tako. "Drzave" bivse Jugoslavije vode najobicniji prevaranti i najveci kriminalci. Seselj to zna. Voja zato slobodno prica i imenuje kriminalce ne samo da bi povratio svoju popularnost koju on ima, već prvenstveno zbog istine Hristove i pravde Bozije. Zato su sadasnje vlasti Republike SRBije dužne i obavezne da njegove priče ispitaju do kraja i ako su one istinite da pohapse odmah u ime naroda takve kriminalne "politicare" a ako nisu da oni po službenoj duznosti zbog Vojini klevete pokrenu sudski postupak protiv Dr. Vojislava Seselja. Svojim pričama koje su istinite ili lažne Dr. VOJISLAV Seselj poziva sve gradjane Republike SRBije da oni skinu veo sa ociju svoji,i da oni progledaju i vide ko SRBiju sada vodi i prestavlja? Po mišljenju Dr. Vojislava Seselja od oktobarskih promjena SRBiju vode i prestavaljaju uz pomoc antisrbske MZ domaci krimibalci. Da li je to zaista tako ili mozda nije treba sada Sud da utvrdi pravu istinu, a gradjani Republike SRBije da Šešeljevi mišljenje svojim glasanjem na izborima za SRS potvrde ili pobiju!

Name

Safet isović

12.06.2016 18:57

Ovaj je baš puko ko lubenica

ODGOVORITE
Name

TG

12.06.2016 20:01

Ovaj sve znade ko da je djelijo dio plijena sa njima alo Šešelj dosta mi je mojih laži još da slušam tvoje!

ODGOVORITE
Name

c

13.06.2016 04:01

Ludo pa zivi.

ODGOVORITE
Name

Sudac

13.06.2016 05:35

Nije bio u inostranstvu nego u Crnoj Gori u H Novom kod Milenka Vujovića 4mjeseca. Noću je radio a danom spavao i koristio 4 tel linije. Podatak tačan 100 na 100.

ODGOVORITE
Name

Bole

13.06.2016 06:29

Kakve nebuloze iznosi ovaj lik radi lične promocije.

ODGOVORITE
Name

J*beš političare

13.06.2016 06:48

Ovaj Hrvat bi rado Srbiju i nas poveo u neki rat,da nas što više izgine.Samo budale ne mogu pročitati između redova njegove namjere.

ODGOVORITE
Name

BL

13.06.2016 18:27

Svaka cast da je konacno shvaceno. Ima nade za ovaj narod.

Name

PRIJEDOR

13.06.2016 07:19

SVE JE ISTINA ŠTO GOSPODIN ŠEŠELJ PIŠE, NIKO NE DEMANTUJE NJEGOVE TVDNJE. HM ČEDA JOVANOVIĆ!

ODGOVORITE
Name

Alija Sirotanović

13.06.2016 07:33

Aj Vojojo ne s..i

ODGOVORITE
Name

SOKRAT

13.06.2016 07:58

NE SIMPATIŠEM OVOG HRVATA,A ALI ONO ŠTO ZNAM JE DA ČESTO IM ATAČNE INFORMACIJE O NEKIM STVARIMA.MA KOLIKO SE TO NEKOME NE SVIĐALO ĐINĐIĆ JESTE BIO U SPREZI SA MAFIJOM,KASNIJE JE HTIO DA JE SE OTARASI I TO GA JE KOŠTALO GLAVE,i TO U DS-u SVI ZNAJU I ZA TO MU NISU NI PODIGLI SPOMENIK.TEŠKO SRBIJI DOK JE ŠEŠELJ U NJOJ..

ODGOVORITE
Name

Oskrati

13.06.2016 19:02

Ne postoje tacne i netacne informacije vec samo informacije, ostalo nisu informacije.

Name

istina

13.06.2016 08:06

Sve istina. a nek demantuju na sudu akonije tako.

ODGOVORITE
Name

Djokica

13.06.2016 16:43

Srbijo sta si dočekala,pa ovaj nas sramoti i pljuje.

ODGOVORITE
Name

Dino

14.06.2016 21:18

Neka Seselj dokumentuje da je istina!!On pise po informacijama,i kaze,ja sam napisao u toj i toj knjizi..Pa mogu i ja napisat to i to,i tvrdit da je istina,a dokaza NIGDJE....

Name

Bogoljub

13.06.2016 17:04

Ako je sve ovo tacno sto Doktor Voja iznosi a verujem mu,onda nije ni cudo sto nam se sve ovo dogadja(lo).

ODGOVORITE
Name

mosko

13.06.2016 17:58

Sto prije rijesiti se ove budaletine

ODGOVORITE
Name

labud

13.06.2016 18:05

Seselj je pusten iz Haga po dogovoru da pravi haos i destabilizuje Srbiju.

ODGOVORITE
Name

dragan

13.06.2016 19:46

Ja vjerujem Dr.Voji svaka mu cast kad neko ima M**A da izjavi pravu ISTINU .ZIVIO DR.V SESELJ JOS 100 godina a u SRPSKIM SRCIMA NECE UMRIJETI NIKADA NIKADA

Name

mujomir

13.06.2016 18:09

Zasto je Seselj pobjegao u Hag i rekao bice krvi u Srbiji. Seselj je Milosevicev covjek i covjek zapada...

ODGOVORITE