Вулин: Нема нових услова за Србију

Нема додатних услова за Србију на путу ка ЕУ, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александра Вулин.

Србија 12.06.2016 | 14:40
Вулин: Нема нових услова за Србију

Вулин је тако одговорио на питање да ли се зна да се у Бриселу, наводно, воде преговори иза затворених врата о неким додатним условима које ће Србија морати да испуни на путу ка ЕУ.

"Нема додатних услова. Свака држава чланица се сложила да је могуће отворити поглавља. Држава Србија ради оно што је договорено, а да ли ће нека од суседних држава помоћи или неће то је њихова ствар", рекао је Вулин новинарима у Београду.

Како је рекао, за Србију је добро да има уређене законе, добру државу, да поштује мањинска права као што је радила кроз читаву историју, да суди ратним злочинцима без обзира како се они звали и одакле долазе, да имамо финансијски дисциплиновану државу...

"Ми све то радимо због себе", закључио је Вулин.

Дојче веле је јуче објавио да се у Бриселу иза затворених врата и даље воде жустре дебате о томе каква треба да буде заједничка преговарачка позиција према Београду.

Позивајући се на поверљив документ до којег је у Бриселу дошла интернет редакција немачког радија, наводи се да Немачка најављује да ће остала поглавља у преговорима о приступању Србије Европској унији бити отварана тек када буде помака у нормализацији односа са Приштином, док неки суседи у оквиру тог процеса намеравају да траже бољу заштиту мањина у Србији.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дамир

12.06.2016 19:16

Бице бице

ОДГОВОРИТЕ