Vulin: Nema novih uslova za Srbiju

Nema dodatnih uslova za Srbiju na putu ka EU, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandra Vulin.

Srbija 12.06.2016 | 14:40
Vulin: Nema novih uslova za Srbiju

Vulin je tako odgovorio na pitanje da li se zna da se u Briselu, navodno, vode pregovori iza zatvorenih vrata o nekim dodatnim uslovima koje će Srbija morati da ispuni na putu ka EU.

"Nema dodatnih uslova. Svaka država članica se složila da je moguće otvoriti poglavlja. Država Srbija radi ono što je dogovoreno, a da li će neka od susednih država pomoći ili neće to je njihova stvar", rekao je Vulin novinarima u Beogradu.

Kako je rekao, za Srbiju je dobro da ima uređene zakone, dobru državu, da poštuje manjinska prava kao što je radila kroz čitavu istoriju, da sudi ratnim zločincima bez obzira kako se oni zvali i odakle dolaze, da imamo finansijski disciplinovanu državu...

"Mi sve to radimo zbog sebe", zaključio je Vulin.

Dojče vele je juče objavio da se u Briselu iza zatvorenih vrata i dalje vode žustre debate o tome kakva treba da bude zajednička pregovaračka pozicija prema Beogradu.

Pozivajući se na poverljiv dokument do kojeg je u Briselu došla internet redakcija nemačkog radija, navodi se da Nemačka najavljuje da će ostala poglavlja u pregovorima o pristupanju Srbije Evropskoj uniji biti otvarana tek kada bude pomaka u normalizaciji odnosa sa Prištinom, dok neki susedi u okviru tog procesa nameravaju da traže bolju zaštitu manjina u Srbiji.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Damir

12.06.2016 19:16

Bice bice

ODGOVORITE