Утакмица у Француској, Хрватска - Турска, меч је високог ризика у Мостару?!!!

Фудбалске репрезентације Хрватске и Турске у недјељу ће на ЕУРО 2016 у Француској одиграти утакмицу која ће се с посебном пажњом пратити и у појединим градовима Босне и Херцеговине.

Фудбал 12.06.2016 | 14:00
Утакмица у Француској, Хрватска - Турска, меч је високог ризика у Мостару?!!!

Портпарол МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона Људевит Марић рекао је да ће навијачи са посебном пажњом пратити ову утакмицу у Мостару и да је полиција урадила безбедоносну процену за највећи херцеговачки град, као и осигурања до краја Европског првенства.

"Ово је утакмица високог ризика где може доћи до нарушавања јавног реда и мира. Апелујемо навијачима да навијају фер и коректно, уз што мање конзумирања алкохола и других опојних средстава", изјавио је Марић за Н1.

На улицама града Мостара, али и осталих градова у кантону, биће распоређен довољан број полицајаца како би се спречили евентуални покушаји нарушавања јавног реда и мира.

Турска и Хрватска играће на "Парку принчева" у Паризу. Биће ово реприза једне од најдраматичнијих утакмица у историји европских првенстава.

У Аустрији и Швајцарској на ЕУРО 2008, Хрватска и Турска су одиграле феноменалну утакмицу четвртфинала. Хрвати су у 119. минути голом Ивана Класнића дошли до водства 1:0 и већ прославили пласман у полуфинале, али тако нису мислили Турци. Резервиста Семих Сентурк је у судијској надокнади другог продужетка растужио "коцкасте" и победника су одлучивали пенали. У "пенал лутрији" успешнија је била Турска, која је отишла у полуфинале.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Деспот

12.06.2016 13:40

Нема ништа од нереда, поново су свезали заставе и уживају у братској мржњи према Србима и свему што је српско

ОДГОВОРИТЕ