Utakmica u Francuskoj, Hrvatska - Turska, meč je visokog rizika u Mostaru?!!!

Fudbalske reprezentacije Hrvatske i Turske u nedjelju će na EURO 2016 u Francuskoj odigrati utakmicu koja će se s posebnom pažnjom pratiti i u pojedinim gradovima Bosne i Hercegovine.

Fudbal 12.06.2016 | 14:00
Utakmica u Francuskoj, Hrvatska - Turska, meč je visokog rizika u Mostaru?!!!

Portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić rekao je da će navijači sa posebnom pažnjom pratiti ovu utakmicu u Mostaru i da je policija uradila bezbedonosnu procenu za najveći hercegovački grad, kao i osiguranja do kraja Evropskog prvenstva.

"Ovo je utakmica visokog rizika gde može doći do narušavanja javnog reda i mira. Apelujemo navijačima da navijaju fer i korektno, uz što manje konzumiranja alkohola i drugih opojnih sredstava", izjavio je Marić za N1.

Na ulicama grada Mostara, ali i ostalih gradova u kantonu, biće raspoređen dovoljan broj policajaca kako bi se sprečili eventualni pokušaji narušavanja javnog reda i mira.

Turska i Hrvatska igraće na "Parku prinčeva" u Parizu. Biće ovo repriza jedne od najdramatičnijih utakmica u istoriji evropskih prvenstava.

U Austriji i Švajcarskoj na EURO 2008, Hrvatska i Turska su odigrale fenomenalnu utakmicu četvrtfinala. Hrvati su u 119. minuti golom Ivana Klasnića došli do vodstva 1:0 i već proslavili plasman u polufinale, ali tako nisu mislili Turci. Rezervista Semih Senturk je u sudijskoj nadoknadi drugog produžetka rastužio "kockaste" i pobednika su odlučivali penali. U "penal lutriji" uspešnija je bila Turska, koja je otišla u polufinale.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Despot

12.06.2016 13:40

Nema ništa od nereda, ponovo su svezali zastave i uživaju u bratskoj mržnji prema Srbima i svemu što je srpsko

ODGOVORITE