ЕУРО - Енглеска трагедија! Руси продужили проклетство Острвљана!

Енглеским фудбалерима је ово девето учешће на европским првенствима и просто је невероватан податак да никада нису победили у првом мечу.

Фудбал 12.06.2016 | 13:30
ЕУРО - Енглеска трагедија! Руси продужили проклетство Острвљана!

Гол Василија Березуцког за 1:1 у самом финишу меча продужио је проклетство “Гордог Албиона”. Њихов досадашњи биланс у првом мечевима је пет ремија и четири пораза.

На европским првенствима Енглези су се први пут појавили у Италији 1968. године када су учествовале само четири екипе. Боља од њих је била Југославија, која је победила у полуфиналу 1:0. Стрелац је био Драган Џајић у 87. минуту.

Наредни пут су се појавили 1980, такође у Италији, а на старту су одиграли нерешено са Белгијом 1:1. У Немачкој 1988. су изгубили од Ирске 1:0 и то голом Хаугтона у шестом минуту. Четири године касније су у Шведској одиграли без голова са Данском.

Проклетство није прекинуто ни 1996. када су били домаћини. Против Швајцарске су одиграли 1:1. Енглезе је у вођство довео Алан Ширер у 23. минуту, а коначан резултат је поставио Кубилај Туркилмаз у 83. из пенала.

У Белгији и Холандији су 2000. повели против Португалије са 2:0 већ у 18. минуту (стрелци Сколс и Мекманаман), али су Луис Фиго, Жоао Пинто и Нуно Гомеш преокренули за коначних 3:2.

На последња два европска првенства на којима су учествовали састајали су се са Французима. “Галски петлови” су у Португалији 2004. победили 2:1 и то тако што је Зинедин Зидан постигао два гола у судијској надокнади. Повели су Енглези преко Лампарда у 38. минуту.

И пре четири године су повели у Пољској и Украјини голом Лескота у 30. минуту, али је у 39. Самир Насри поставио коначних 1:1.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар