До слабе власти преко лажних демократа

На Балкан се посредством псеудодемократских структура убацују идеје које шире несугласице и слабе власт, како би била послушна и несуверена, оцијенио је Амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин.

Србија 12.06.2016 | 10:36
До слабе власти преко лажних демократа

Узимајући у обзир крхкост стања региона, како је навео Чепурин, овакво понашање није само противправно, већ и веома опасно, а резултати такве политике виђени су у Југославији деведесетих година прошлог вијека, у Сјеверној Африци, на Блиском и Средњем истоку, као и у Украјини.

"Међутим, војничићи конфронтације су још увек у строју, и видимо их овде како теже да нанесу штету и Русији, и Србији. У последње време они све чешће вире из ровова, понашајући се бахато као да су газде", рекао је Чепурин за "Вечерње новости" поводом Дана Русије, празника Руске Федерације.

Он је навео да Русија подржава мир и стабилност на Балкану, да се досљедно залаже за територијални интегритет Србије и стриктно поштовање резолуције Савјета безбједности УН-а 1244.

"Апсолутно су нелегитимни покушаји самопроглашеног Косова да уз помоћ спољних покровитеља инсистира на учлањењу у међународне организације. Немојмо заборављати да према резолуцији 1244 право представљања самопроглашеног Косова у међународним структурама припада искључиво Унмику, чији је статус одређен као привремена администрација покрајине", навео је Чепурин.

Он је поручио да се не смије допустити девалвација Мисије УН на Косову и Метохији и истакао да је важно да Приштина неизоставно испуњава постигнуте договоре о заједници српских општина.

Амбасадор Русије указао је да ЕУ представља веома важан фактор за међународне односе Русије и оцијенио да добри руско-српски односи могу допринијети будућности Европе.

"У перспективи, конфронтација није потребна ни Западу, ни Истоку. У овом смислу, руско-српско узајамно разумијевање може да постане позитиван фактор за будућност цијелог нашег континента", нагласио је Чепурин.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 0

Оставите коментар