Видео - Копа Америка: Демпси срушио Парагвај и одвео САД у четвртфинале!

Фудбалска селекција САД пласирала се у четвртфинале Копа Америка победом против Парагваја резултатом 1:0. Адиос Парагвај! Демпси лансирао Амере на прву позицију, Гузан све одбранио! Колумбија се пласирала у четвртфинале и поред изненађујућег пораза од Костарике (2:3)!

Фудбал 12.06.2016 | 11:00
Видео - Копа Америка: Демпси срушио Парагвај и одвео САД у четвртфинале!

Један од фаворита из сенке на Копа Америка оставио је „коске“ у Филаделфији! Нема више Парагваја, нема више Санабрије, Ортиза, Валбуене... Америка је послала Парагвајце кућама, а себе лансирала на прво место групе А и изабрала лакшег ривала у четвртфиналу.

То је сиже синоћне представе и великог дербија одиграном на Линколн Арени – 1:0. Парагвај је промашио брдо шанси, нада те селекције умрла је на рукавицама врло расположеног голмана Јенкија Гузана. Имао је Санабрија колосалну прилику после контре три на један, одлично је пуцао и Алмирон...

После велике иницијативе Парагваја Американци су узвратили. Урадили су то на најбољи могући начин. Играо се 27.минут када је Зардес промешао одбрану Парагваја, упутио центаршут, а Демпси налетео на повратну лопту и лагано је сместио у мрежу.

Немају Американци онај ратнички нерв својствен свим латино селекцијама, али је баш на такав начин црвени картон добио десни бек те селекције Једлин. За само 120 секунди два пута је жестоко стартовао на ривала, па главни арбитар меча није имао милости. И поред играча мање Американци су издржали, сачували победу и прво место у групи.

Поред Американаца победници вечери су Колумбијци. Селекција Хозе Нестора Пекерменапоражена је од Костарике (2.3). Био је то безболан пораз који је сјајним ударцем са 18 метара најавио Венегас. Један играч посебно ће памтити утакмицу у Хјустону. Реч је левом беку Колумбије Фабри који је у шестом минуту изједначио резултат, а потом неспретно погодио сопствену мрежу. Тријумф Костарике најавио је Боргес, да би тачку на ефикасан меч ставио Морено.

КОПА АМЕРИКА – ГРУПА А

Америка – Парагвај 1:0 (1:0)
/Демпси 27/

Колумбија – Костарика 2:3 (1:2)
/Фабра 6, Морено 73 – Венегас 2,Фабра 34 аг, Боргес 58/

Табела: САД 6, Колумбија 6, Костарика 4, Парагвај 1

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар