Video - Kopa Amerika: Dempsi srušio Paragvaj i odveo SAD u četvrtfinale!

Fudbalska selekcija SAD plasirala se u četvrtfinale Kopa Amerika pobedom protiv Paragvaja rezultatom 1:0. Adios Paragvaj! Dempsi lansirao Amere na prvu poziciju, Guzan sve odbranio! Kolumbija se plasirala u četvrtfinale i pored iznenađujućeg poraza od Kostarike (2:3)!

Fudbal 12.06.2016 | 11:00
Video - Kopa Amerika: Dempsi srušio Paragvaj i odveo SAD u četvrtfinale!

Jedan od favorita iz senke na Kopa Amerika ostavio je „koske“ u Filadelfiji! Nema više Paragvaja, nema više Sanabrije, Ortiza, Valbuene... Amerika je poslala Paragvajce kućama, a sebe lansirala na prvo mesto grupe A i izabrala lakšeg rivala u četvrtfinalu.

To je siže sinoćne predstave i velikog derbija odigranom na Linkoln Areni – 1:0. Paragvaj je promašio brdo šansi, nada te selekcije umrla je na rukavicama vrlo raspoloženog golmana Jenkija Guzana. Imao je Sanabrija kolosalnu priliku posle kontre tri na jedan, odlično je pucao i Almiron...

Posle velike inicijative Paragvaja Amerikanci su uzvratili. Uradili su to na najbolji mogući način. Igrao se 27.minut kada je Zardes promešao odbranu Paragvaja, uputio centaršut, a Dempsi naleteo na povratnu loptu i lagano je smestio u mrežu.

Nemaju Amerikanci onaj ratnički nerv svojstven svim latino selekcijama, ali je baš na takav način crveni karton dobio desni bek te selekcije Jedlin. Za samo 120 sekundi dva puta je žestoko startovao na rivala, pa glavni arbitar meča nije imao milosti. I pored igrača manje Amerikanci su izdržali, sačuvali pobedu i prvo mesto u grupi.

Pored Amerikanaca pobednici večeri su Kolumbijci. Selekcija Hoze Nestora Pekermenaporažena je od Kostarike (2.3). Bio je to bezbolan poraz koji je sjajnim udarcem sa 18 metara najavio Venegas. Jedan igrač posebno će pamtiti utakmicu u Hjustonu. Reč je levom beku Kolumbije Fabri koji je u šestom minutu izjednačio rezultat, a potom nespretno pogodio sopstvenu mrežu. Trijumf Kostarike najavio je Borges, da bi tačku na efikasan meč stavio Moreno.

KOPA AMERIKA – GRUPA A

Amerika – Paragvaj 1:0 (1:0)
/Dempsi 27/

Kolumbija – Kostarika 2:3 (1:2)
/Fabra 6, Moreno 73 – Venegas 2,Fabra 34 ag, Borges 58/

Tabela: SAD 6, Kolumbija 6, Kostarika 4, Paragvaj 1

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar