Тео о Дијамантидису: Па шта ако нисмо разговарали?!

Милош Теодосић рекао је да то што није разговарао са Димитрисом Дијамантидисом не умањује чињеницу да је легендарни Грк кошаркашки великан.

Кошарка 14.06.2016 | 10:15
Тео о Дијамантидису: Па шта ако нисмо разговарали?!

"Он је један од играча који су ми увек били противници, а никада саиграчи. Имали смо неке 'интензивне' моменте у нашем ривалству, али су такве страствене ствари уобичајене за мечеве између Олимпијакоса и Панатинаикоса. Одређене ствари су се одиграле у нашем односу, али и то се такође веома често догађа између ривала који се боре за титулу", каже Милош.

Чувени плејмејкер тима из Атине и репрезентације Грчке повукао се у 36. години, после 12 сезона проведених у зеленом дресу, а судбина је хтела да у пензију оде поразом од највећег ривала из Пиреја у финалу националног шампионата. 

"У неком тренутку смо престали да се јављамо један другоме. Покушао сам да се рукујем са њим, али је он то одбио, да бисмо после тог тренутка прекинули било какав вид комуникације. Опет, као што сам већ рекао, такве ствари су нормалне у спорту – ништа страшно. Такође, све то нимало не утиче на моје мишљење о њему као играчу јер причамо о великом спортисти. Он је свакако један од најбољих играча које је Европа икада видела. Често су у кључним тренуцима одлучујуће биле његова одбрана, скокови, креативност, али и 'велики' шутеви", додао је капитен репрезентације Србије у разговору за сајт 'Еурохоопс'.

Капитен репрезентације Србије је потом образложио зашто Димитриса сматра толико важним за кошарку. 

"Пре свега, он је неко ко је трајао јако, јако дуго. а то све додаје још већу вредност на све што је постигао током каријере. Он је на радио све на терену – могао је да утиче на игру на толико различитих начина. Један је од оних играча који могу све саиграче да начине бољим, а ако закључи да ни то није довољно – онда преузима ствар у своје руке и решава меч на свој начин. Дијамантидис је дефиниција тимске игре у кошарци, у комбинацији са његовим такмичарским духом и менталитетом. Његов утицај на наш спорт је немерљив и због свега тога ће остати упамћен као један од највећих", закључио је Тео.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар