Teo o Dijamantidisu: Pa šta ako nismo razgovarali?!

Miloš Teodosić rekao je da to što nije razgovarao sa Dimitrisom Dijamantidisom ne umanjuje činjenicu da je legendarni Grk košarkaški velikan.

Košarka 14.06.2016 | 10:15
Teo o Dijamantidisu: Pa šta ako nismo razgovarali?!

"On je jedan od igrača koji su mi uvek bili protivnici, a nikada saigrači. Imali smo neke 'intenzivne' momente u našem rivalstvu, ali su takve strastvene stvari uobičajene za mečeve između Olimpijakosa i Panatinaikosa. Određene stvari su se odigrale u našem odnosu, ali i to se takođe veoma često događa između rivala koji se bore za titulu", kaže Miloš.

Čuveni plejmejker tima iz Atine i reprezentacije Grčke povukao se u 36. godini, posle 12 sezona provedenih u zelenom dresu, a sudbina je htela da u penziju ode porazom od najvećeg rivala iz Pireja u finalu nacionalnog šampionata. 

"U nekom trenutku smo prestali da se javljamo jedan drugome. Pokušao sam da se rukujem sa njim, ali je on to odbio, da bismo posle tog trenutka prekinuli bilo kakav vid komunikacije. Opet, kao što sam već rekao, takve stvari su normalne u sportu – ništa strašno. Takođe, sve to nimalo ne utiče na moje mišljenje o njemu kao igraču jer pričamo o velikom sportisti. On je svakako jedan od najboljih igrača koje je Evropa ikada videla. Često su u ključnim trenucima odlučujuće bile njegova odbrana, skokovi, kreativnost, ali i 'veliki' šutevi", dodao je kapiten reprezentacije Srbije u razgovoru za sajt 'Eurohoops'.

Kapiten reprezentacije Srbije je potom obrazložio zašto Dimitrisa smatra toliko važnim za košarku. 

"Pre svega, on je neko ko je trajao jako, jako dugo. a to sve dodaje još veću vrednost na sve što je postigao tokom karijere. On je na radio sve na terenu – mogao je da utiče na igru na toliko različitih načina. Jedan je od onih igrača koji mogu sve saigrače da načine boljim, a ako zaključi da ni to nije dovoljno – onda preuzima stvar u svoje ruke i rešava meč na svoj način. Dijamantidis je definicija timske igre u košarci, u kombinaciji sa njegovim takmičarskim duhom i mentalitetom. Njegov uticaj na naš sport je nemerljiv i zbog svega toga će ostati upamćen kao jedan od najvećih", zaključio je Teo.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar