ПАОК вјерује Владимиру Ивићу!

Газда солунског клуба презадовољан пласманом у квалификације Лиге шампиона одмах понудио младом српском тренеру нови уговор.

Фудбал 15.06.2016 | 16:00
ПАОК вјерује Владимиру Ивићу!

Солунски ПАОК направио је добар посао у плеј-офу грчког првенства и обезбедио пласман у квалификације за Лигу шампиона. Велике заслуге за тај успех иду тренеру Владимиру Ивићу.

Иако без много искуства, прихватио се тешког задатка ове сезоне и одмах је остварио одличан резултат.

Као награда за остварен успех стигао је експресни позив газде Ивана Савидиса да Ивић остане на клупи солунских црно-белих.

"Договорили смо се да потпишем нови уговор, а убрзо ћемо прецизирати и дужину сарадње", изјавио је за "Спорт" Владимир Ивић.

Он не крије да је ПАОК остварио велики успех.

"Презадовољан сам урађеним. У плеј-офу нисмо изгубили, остварили смо три победе, уз три нерешена резултата. Такође смо у доигравању стартовали од нуле, док су фаворизовани АЕК и Панатинаикос имали по два бода предности, али ми смо их стигли и престигли", сумирао је учинак Ивић, чији је тим окончао плеј-оф са 12 бодова, испред Панатинаикоса који има 11, АЕК је сакупио девет, а Паниониос четири бода.

Многи су оценили да ПАОК не би постигао тај успех без младог српског тренера. Ивић, ипак, види ствари мало другачије.

"Ово је ипак успех комплетног клуба и сви су подједнако заслужни, почев од врха, па на доле, редом", скромно је изјавио Ивић, који је тренерску каријеру после играчке почео да гради у 2013. године у омладинској школи солунског клуба.

Када је прихватио понуду да у марту преузме први тим, ПАОК је био на петом месту табеле грчког шампионата и мало ко је веровао да ће постићи успех.

"Тим је имао одређене проблеме, али сам знао у шта улазим, прихватио сам и срцем и главом све то, а ваљда је такав приступ и био једина добитна комбинација", додао је 39-годишњи бивши фудбалер Партизана.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар