PAOK vjeruje Vladimiru Iviću!

Gazda solunskog kluba prezadovoljan plasmanom u kvalifikacije Lige šampiona odmah ponudio mladom srpskom treneru novi ugovor.

Fudbal 15.06.2016 | 16:00
PAOK vjeruje Vladimiru Iviću!

Solunski PAOK napravio je dobar posao u plej-ofu grčkog prvenstva i obezbedio plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Velike zasluge za taj uspeh idu treneru Vladimiru Iviću.

Iako bez mnogo iskustva, prihvatio se teškog zadatka ove sezone i odmah je ostvario odličan rezultat.

Kao nagrada za ostvaren uspeh stigao je ekspresni poziv gazde Ivana Savidisa da Ivić ostane na klupi solunskih crno-belih.

"Dogovorili smo se da potpišem novi ugovor, a ubrzo ćemo precizirati i dužinu saradnje", izjavio je za "Sport" Vladimir Ivić.

On ne krije da je PAOK ostvario veliki uspeh.

"Prezadovoljan sam urađenim. U plej-ofu nismo izgubili, ostvarili smo tri pobede, uz tri nerešena rezultata. Takođe smo u doigravanju startovali od nule, dok su favorizovani AEK i Panatinaikos imali po dva boda prednosti, ali mi smo ih stigli i prestigli", sumirao je učinak Ivić, čiji je tim okončao plej-of sa 12 bodova, ispred Panatinaikosa koji ima 11, AEK je sakupio devet, a Panionios četiri boda.

Mnogi su ocenili da PAOK ne bi postigao taj uspeh bez mladog srpskog trenera. Ivić, ipak, vidi stvari malo drugačije.

"Ovo je ipak uspeh kompletnog kluba i svi su podjednako zaslužni, počev od vrha, pa na dole, redom", skromno je izjavio Ivić, koji je trenersku karijeru posle igračke počeo da gradi u 2013. godine u omladinskoj školi solunskog kluba.

Kada je prihvatio ponudu da u martu preuzme prvi tim, PAOK je bio na petom mestu tabele grčkog šampionata i malo ko je verovao da će postići uspeh.

"Tim je imao određene probleme, ali sam znao u šta ulazim, prihvatio sam i srcem i glavom sve to, a valjda je takav pristup i bio jedina dobitna kombinacija", dodao je 39-godišnji bivši fudbaler Partizana.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar