ЕУРО: Проклетство се наставља - Енглези у 92. минуту испустили побједу против Руса!

Васили се успротивио сили! Енглеска пала у 92. минуту, Руси нису уопште лоши! Фудбалери Енглеске и Русије одиграли су нерешено 1:1 (0:0) у мечу првог кола Б групе Европског првенства.

Фудбал 11.06.2016 | 23:00
ЕУРО: Проклетство се наставља - Енглези у 92. минуту испустили побједу против Руса!

Албион је био бољи током већег дела меча, али ни у деветом покушају није успео да победи у првој утакмици на континенталном шампионату.

Деловало је да ће тријумф ипак доћи после гола Ерика Дајера у 74. минуту – фудбалер Тотенхема који у 65 мечева у Премијер лиги нити једном није извео слободни ударац постигао је гол управо на тај начин, из слободног ударца.

Претходно је фаул изнудио Деле Али, а голман Русије Игор Акинфејев, који је до тада блистао, први пут је био лоше постављен и то га је коштало.

У наредних петнаестак минута није се дешавало ништа вредно спомена, а изједначење Русије дошло је као гром из ведра неба – Березутски је надивисио Роуза и у високом лûку је пребацио лопту и сместио је у мрежу после центаршута Смољникова.

То је била једина права шанса за Русе током целог меча, док је тим Роја Хоџсона био доминантан, поготово у првом полувремену. Ипак, најбољу шансу осим гола пропустили су у другом полувремену, када је у 71. минуту Руни шутирао, а лопте се одбила од пречке после одбране Акинфејева.

Први ударац ка голу упутили су Енглези, у трећем минуту Дел Али је шутирао преко гола са ивице казненог простора. Праву шансу видели смо већ у седмом минуту – Вокер је продро по десној страни, Лалана је шутирао искоса са десетак метара, али је Акинфејев избио лопту у корнер.

Притисак је настављен, после центаршута Стерлинга главом је покушао Али, али непрецизно.

Покушао је и Смолинг главом после корнера, затим и Кејн прилично непрецизно из велике удаљености, али Енглези су играли у високом ритму и потпуно су контролисали утакмицу.

Стартна постава Енглеске друга је најмлађа у историји Албиона на великим такмичењима – 25 година и 193 дана. Против Шведске на Мундијалу 2002. просек је био 25 година и 206 дана.

Први пут Руси су припретили после центаршута Шатова и ударца Игнашевича, али је Харт одбранио. На другој страни је Стерлинг маестрално одложио лопту за Роуза, на чији је центаршут закаснио Али.

Нова сјајна комбинација Енглеза у 22. минуту, поново Вокер и Лалана, а фудбалер Ливерпула шутирао је поред гола и ухватио се за главу после промашаја. Недуго затим Смољников је у последњем тренутку клизећим стартом спречио Стерлинга да постигне гол, мада је и играч Манчестер ситија предуго оклевао.

После неколико минута без удараца ка голу снажно је шутирао Руни, који је играо нешто повученије него иначе, али Акинфејев је опет био на месту.

Ово је био судар тимова са највише играча из домаћих лига – Енглеска 23, Русија 22.

До краја полувремена није било прилика, а на почетку наставка Руси су се мало ослободили притиска и дуже су држали лопту у ногама. Ипак, прву шансу у наставку имали су Енглези у 53. минуту - лопта је прозујала кроз шеснаестерац и Руси су на крају избацили лопту.

Минут касније Кејн је изнудио слободни ударац на ивици казненог простора, али Рунијев шут завршио је преко гола.

У 59. минуту Руси су дошли до корнера, Дајер је неопрезно интервенисао, па је Харт морао поново да избацује лопту у корнер. Потом је Головин очајно шутирао.

Будили су се Руси полако, а и први картон на мечу добили су Енглези, тј. Кејхил, после старта над Дзјубом. У 63. минуту прваправа прилика за Русију, Смолов је лукаво шутирао са двадесетак метара, али лопта је завршила поред гола.

Таман када се чинило да су се Руси потпуно ослободили, уследила је најбоља шанса на Енглеску, у 71. минуту. У полуконтри је лопта дошла до Роуза на левој страни, он додаје по земљи за Рунија, а а ударац капитена Албиона са ивице шеснаестерца маестрално брани голман Акинфејев, да би се после тога лопта од пречке одбила до Лалане, који је био у офсајду.

Ипак, врло брзо је Енглеска дошла до заслуженог вођства, у 74. минуту. Шеников је фаулирао Делеа Алија на ивици казненог простора, Руни је прескочио лопту, а Ерик Дајер се залетео и погодио гол Акинфејева, који је први пут на мечу био лоше постављен и то га је скупо коштало.

У наредних петнаестак минута није се дешавало ништа вредно спомена, а изједначење Русије дошло је као гром из ведра неба – Березутски је надивисио Роуза и у високом лûку је пребацио лопту и сместио је у мрежу после центаршута Смољникова.

Крај и реми којим ће задовољнији сигурно бити Руси.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар