EURO: Prokletstvo se nastavlja - Englezi u 92. minutu ispustili pobjedu protiv Rusa!

Vasili se usprotivio sili! Engleska pala u 92. minutu, Rusi nisu uopšte loši! Fudbaleri Engleske i Rusije odigrali su nerešeno 1:1 (0:0) u meču prvog kola B grupe Evropskog prvenstva.

Fudbal 11.06.2016 | 23:00
EURO: Prokletstvo se nastavlja - Englezi u 92. minutu ispustili pobjedu protiv Rusa!

Albion je bio bolji tokom većeg dela meča, ali ni u devetom pokušaju nije uspeo da pobedi u prvoj utakmici na kontinentalnom šampionatu.

Delovalo je da će trijumf ipak doći posle gola Erika Dajera u 74. minutu – fudbaler Totenhema koji u 65 mečeva u Premijer ligi niti jednom nije izveo slobodni udarac postigao je gol upravo na taj način, iz slobodnog udarca.

Prethodno je faul iznudio Dele Ali, a golman Rusije Igor Akinfejev, koji je do tada blistao, prvi put je bio loše postavljen i to ga je koštalo.

U narednih petnaestak minuta nije se dešavalo ništa vredno spomena, a izjednačenje Rusije došlo je kao grom iz vedra neba – Berezutski je nadivisio Rouza i u visokom lûku je prebacio loptu i smestio je u mrežu posle centaršuta Smoljnikova.

To je bila jedina prava šansa za Ruse tokom celog meča, dok je tim Roja Hodžsona bio dominantan, pogotovo u prvom poluvremenu. Ipak, najbolju šansu osim gola propustili su u drugom poluvremenu, kada je u 71. minutu Runi šutirao, a lopte se odbila od prečke posle odbrane Akinfejeva.

Prvi udarac ka golu uputili su Englezi, u trećem minutu Del Ali je šutirao preko gola sa ivice kaznenog prostora. Pravu šansu videli smo već u sedmom minutu – Voker je prodro po desnoj strani, Lalana je šutirao iskosa sa desetak metara, ali je Akinfejev izbio loptu u korner.

Pritisak je nastavljen, posle centaršuta Sterlinga glavom je pokušao Ali, ali neprecizno.

Pokušao je i Smoling glavom posle kornera, zatim i Kejn prilično neprecizno iz velike udaljenosti, ali Englezi su igrali u visokom ritmu i potpuno su kontrolisali utakmicu.

Startna postava Engleske druga je najmlađa u istoriji Albiona na velikim takmičenjima – 25 godina i 193 dana. Protiv Švedske na Mundijalu 2002. prosek je bio 25 godina i 206 dana.

Prvi put Rusi su pripretili posle centaršuta Šatova i udarca Ignaševiča, ali je Hart odbranio. Na drugoj strani je Sterling maestralno odložio loptu za Rouza, na čiji je centaršut zakasnio Ali.

Nova sjajna kombinacija Engleza u 22. minutu, ponovo Voker i Lalana, a fudbaler Liverpula šutirao je pored gola i uhvatio se za glavu posle promašaja. Nedugo zatim Smoljnikov je u poslednjem trenutku klizećim startom sprečio Sterlinga da postigne gol, mada je i igrač Mančester sitija predugo oklevao.

Posle nekoliko minuta bez udaraca ka golu snažno je šutirao Runi, koji je igrao nešto povučenije nego inače, ali Akinfejev je opet bio na mestu.

Ovo je bio sudar timova sa najviše igrača iz domaćih liga – Engleska 23, Rusija 22.

Do kraja poluvremena nije bilo prilika, a na početku nastavka Rusi su se malo oslobodili pritiska i duže su držali loptu u nogama. Ipak, prvu šansu u nastavku imali su Englezi u 53. minutu - lopta je prozujala kroz šesnaesterac i Rusi su na kraju izbacili loptu.

Minut kasnije Kejn je iznudio slobodni udarac na ivici kaznenog prostora, ali Runijev šut završio je preko gola.

U 59. minutu Rusi su došli do kornera, Dajer je neoprezno intervenisao, pa je Hart morao ponovo da izbacuje loptu u korner. Potom je Golovin očajno šutirao.

Budili su se Rusi polako, a i prvi karton na meču dobili su Englezi, tj. Kejhil, posle starta nad Dzjubom. U 63. minutu prvaprava prilika za Rusiju, Smolov je lukavo šutirao sa dvadesetak metara, ali lopta je završila pored gola.

Taman kada se činilo da su se Rusi potpuno oslobodili, usledila je najbolja šansa na Englesku, u 71. minutu. U polukontri je lopta došla do Rouza na levoj strani, on dodaje po zemlji za Runija, a a udarac kapitena Albiona sa ivice šesnaesterca maestralno brani golman Akinfejev, da bi se posle toga lopta od prečke odbila do Lalane, koji je bio u ofsajdu.

Ipak, vrlo brzo je Engleska došla do zasluženog vođstva, u 74. minutu. Šenikov je faulirao Delea Alija na ivici kaznenog prostora, Runi je preskočio loptu, a Erik Dajer se zaleteo i pogodio gol Akinfejeva, koji je prvi put na meču bio loše postavljen i to ga je skupo koštalo.

U narednih petnaestak minuta nije se dešavalo ništa vredno spomena, a izjednačenje Rusije došlo je kao grom iz vedra neba – Berezutski je nadivisio Rouza i u visokom lûku je prebacio loptu i smestio je u mrežu posle centaršuta Smoljnikova.

Kraj i remi kojim će zadovoljniji sigurno biti Rusi.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar