Странку "Повратак отписаних" основали незадовољни активисти СНСД-а

Пажњу ће изазвати и странка „Повратак отписаних“, коју су основали незадовољни активисти СНСД-а. Имена бањалучких дисидената од Додикове партије још се држе у тајности.

Република Српска 11.06.2016 | 20:45
Странку "Повратак отписаних" основали незадовољни активисти СНСД-а

Међу 37 странака и 14 независних кандидата за одборнике у Скупштини града Бањалука има и политичких повратника, почетника, дисидената и маргиналаца.

Тако ће се за власт борити и Комунистичка партија, чији је лидер Мирко Раца, те Српска патриотска странка СПАС, под водством некадашњег одборника Славка Жупљанина, која се на сцену враћа након 13 година паузе.

Пажњу ће изазвати и странка „Повратак отписаних“, коју су основали незадовољни активисти СНСД-а. Имена бањалучких дисидената од Додикове партије још се држе у тајности.

"Не можемо открити ко ће бити наши кандидати, нити да ли ћемо на изборе у Бањалуци ићи са пуном одборничком листом", каже лидер „Отписаних“ Николина Рудић из Лакташа.

Међу независним кандидатима је и Саша Чудић, бивши потпредсједник Социјалистичке партије Републике Српске. Након што је на унутарстраначким изборима изгубио од лидера СП Петра Ђокића, Чудић је 2014. искључен из партије.

Пажњу медија је привукао и прошле године, када је дао читуљу Слободану Милошевићу „у име свих оних који би то требали учинити, а заборавили су“.

Чудић се у политику враћа као кандидат националних мањина, јер се, тврди, одувијек изјашњавао као Црногорац.

Чак 30 кандидата ће се борити за одборнички мандат резервисан за националне мањине.

Представник мањина у Скупштину може ући са мање од 200 гласова, док на редовној листи одборнички мандат “кошта” бар петоструко више.

Аналитичари оцјењују да мале странке и независни кандидати немају много шансе у борби са Додиковим, Иванићевим, СДС-овим и Чавићевим пуленима, али да су изненађења у политици увијек могућа, поготово на локалном нивоу.

Извор: СБ

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Дарко

11.06.2016 19:09

Цудиц је љигавац највеци, гори смрад и од Дјокица. Факултет му заврсио Романо који је у исто вријеме обарао 95% студената из математике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле борија

11.06.2016 19:15

Ове потрцке цим смијене,они се наљуте на водју и хоце да оснују партију да му мало гласаца отму.Сујета је Србина пред суд одвела,не бозији него овај нас приватни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цуј црногорац

11.06.2016 19:28

Каква смијурија, зна се да тај Цудиц никакве праве родбинске везе нема са Ц.Г., а, цини се да му је мало сто има зграде по Б. Луци па му треба јос. Оцигледно се неце смирити док га ови његови бивси не поцну гонити за мутне (криминалне ) радње из прослости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре дарко

11.06.2016 19:58

Свака ти цаст на конкретности.сви су социјалисти љигав...

ОДГОВОРИТЕ
Name

папак

11.06.2016 21:28

Превара као и са досадашњим папцима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав БЛ

11.06.2016 21:56

О мајко мила, крстим се.. ја као Украинац декларишем се као Србин а мој комшија Саша Чудић Црногорац. Једна од најстаријих породица у мом насељу. Срамота...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма какви

12.06.2016 09:30

Нема он никакве везе са Црногорцима, једино се спрема тамо бјезати кад све поцне да се одмотава. Цудиц је заправо бањалуцки Срецко Сојиц (до баснословног капитала, као и до диплома досао на криминалан нацин).

Name

Марко

12.06.2016 09:56

Какав "Црногорац", то измишњена Ђукановићева нација?! Или си Србин или испрдак. И Чудић, и Радојичић и сви други који се декларишу Црногорцима.

Name

ДејанСпасојевиц

11.06.2016 23:44

Партијаши и говнари, све они окји су видјели ихнтерес у политици и сад немају другог посла него да траже пара преко политике.Народ ни Шојића не заслужује, треба достићи и Шојићев ниво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хомо сапиенс

12.06.2016 06:30

Да би политицка слика била комплетна, мислим да је неопходно основати и странке Валтер брани Бањалуку, Маратонци трце поцасни круг и Ко то тамо пева.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

12.06.2016 07:06

Сви су они исти и свима је исти циљ, лицно богацење и фотеља. И водје свих партија и тзв.дисиденти се боре само за себе. Дисиденти су истјерани из партије од стране великих лидера не због борбе мисљења о томе како помоци народу него због борбе за полозаје и лицног богацења. ја се само питам како појединце није срамота поново на листе и ко уопсте гласа за њих и даје им подрску. А народ је цудна сорта и опет це изабрати корумпиране и компромитоване умјесто младих и постених. И онда нам је неко крив,као да на насим изборима гласа народ из неке друге дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

12.06.2016 08:09

Узас. Цуј имена само.

ОДГОВОРИТЕ