Stranku "Povratak otpisanih" osnovali nezadovoljni aktivisti SNSD-a

Pažnju će izazvati i stranka „Povratak otpisanih“, koju su osnovali nezadovoljni aktivisti SNSD-a. Imena banjalučkih disidenata od Dodikove partije još se drže u tajnosti.

Republika Srpska 11.06.2016 | 20:45
Stranku "Povratak otpisanih" osnovali nezadovoljni aktivisti SNSD-a

Među 37 stranaka i 14 nezavisnih kandidata za odbornike u Skupštini grada Banjaluka ima i političkih povratnika, početnika, disidenata i marginalaca.

Tako će se za vlast boriti i Komunistička partija, čiji je lider Mirko Raca, te Srpska patriotska stranka SPAS, pod vodstvom nekadašnjeg odbornika Slavka Župljanina, koja se na scenu vraća nakon 13 godina pauze.

Pažnju će izazvati i stranka „Povratak otpisanih“, koju su osnovali nezadovoljni aktivisti SNSD-a. Imena banjalučkih disidenata od Dodikove partije još se drže u tajnosti.

"Ne možemo otkriti ko će biti naši kandidati, niti da li ćemo na izbore u Banjaluci ići sa punom odborničkom listom", kaže lider „Otpisanih“ Nikolina Rudić iz Laktaša.

Među nezavisnim kandidatima je i Saša Čudić, bivši potpredsjednik Socijalističke partije Republike Srpske. Nakon što je na unutarstranačkim izborima izgubio od lidera SP Petra Đokića, Čudić je 2014. isključen iz partije.

Pažnju medija je privukao i prošle godine, kada je dao čitulju Slobodanu Miloševiću „u ime svih onih koji bi to trebali učiniti, a zaboravili su“.

Čudić se u politiku vraća kao kandidat nacionalnih manjina, jer se, tvrdi, oduvijek izjašnjavao kao Crnogorac.

Čak 30 kandidata će se boriti za odbornički mandat rezervisan za nacionalne manjine.

Predstavnik manjina u Skupštinu može ući sa manje od 200 glasova, dok na redovnoj listi odbornički mandat “košta” bar petostruko više.

Analitičari ocjenjuju da male stranke i nezavisni kandidati nemaju mnogo šanse u borbi sa Dodikovim, Ivanićevim, SDS-ovim i Čavićevim pulenima, ali da su iznenađenja u politici uvijek moguća, pogotovo na lokalnom nivou.

Izvor: SB

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Darko

11.06.2016 19:09

Cudic je ljigavac najveci, gori smrad i od Djokica. Fakultet mu zavrsio Romano koji je u isto vrijeme obarao 95% studenata iz matematike.

ODGOVORITE
Name

Bole borija

11.06.2016 19:15

Ove potrcke cim smijene,oni se naljute na vodju i hoce da osnuju partiju da mu malo glasaca otmu.Sujeta je Srbina pred sud odvela,ne boziji nego ovaj nas privatni.

ODGOVORITE
Name

cuj crnogorac

11.06.2016 19:28

Kakva smijurija, zna se da taj Cudic nikakve prave rodbinske veze nema sa C.G., a, cini se da mu je malo sto ima zgrade po B. Luci pa mu treba jos. Ocigledno se nece smiriti dok ga ovi njegovi bivsi ne pocnu goniti za mutne (kriminalne ) radnje iz proslosti.

ODGOVORITE
Name

re darko

11.06.2016 19:58

Svaka ti cast na konkretnosti.svi su socijalisti ljigav...

ODGOVORITE
Name

papak

11.06.2016 21:28

Prevara kao i sa dosadašnjim papcima!

ODGOVORITE
Name

Miroslav BL

11.06.2016 21:56

O majko mila, krstim se.. ja kao Ukrainac deklarišem se kao Srbin a moj komšija Saša Čudić Crnogorac. Jedna od najstarijih porodica u mom naselju. Sramota...

ODGOVORITE
Name

ma kakvi

12.06.2016 09:30

Nema on nikakve veze sa Crnogorcima, jedino se sprema tamo bjezati kad sve pocne da se odmotava. Cudic je zapravo banjalucki Srecko Sojic (do basnoslovnog kapitala, kao i do diploma dosao na kriminalan nacin).

Name

Marko

12.06.2016 09:56

Kakav "Crnogorac", to izmišnjena Đukanovićeva nacija?! Ili si Srbin ili isprdak. I Čudić, i Radojičić i svi drugi koji se deklarišu Crnogorcima.

Name

DejanSpasojevic

11.06.2016 23:44

Partijaši i govnari, sve oni okji su vidjeli ihnteres u politici i sad nemaju drugog posla nego da traže para preko politike.Narod ni Šojića ne zaslužuje, treba dostići i Šojićev nivo.

ODGOVORITE
Name

Homo sapiens

12.06.2016 06:30

Da bi politicka slika bila kompletna, mislim da je neophodno osnovati i stranke Valter brani Banjaluku, Maratonci trce pocasni krug i Ko to tamo peva.

ODGOVORITE
Name

Poslednji kineski car

12.06.2016 07:06

Svi su oni isti i svima je isti cilj, licno bogacenje i fotelja. I vodje svih partija i tzv.disidenti se bore samo za sebe. Disidenti su istjerani iz partije od strane velikih lidera ne zbog borbe misljenja o tome kako pomoci narodu nego zbog borbe za polozaje i licnog bogacenja. ja se samo pitam kako pojedince nije sramota ponovo na liste i ko uopste glasa za njih i daje im podrsku. A narod je cudna sorta i opet ce izabrati korumpirane i kompromitovane umjesto mladih i postenih. I onda nam je neko kriv,kao da na nasim izborima glasa narod iz neke druge drzave.

ODGOVORITE
Name

bl

12.06.2016 08:09

Uzas. Cuj imena samo.

ODGOVORITE