ЕУРО, креће меч број 4, ЕНГ - РУС! Енглеска на отварању – хоће ли та побједа више?!

Колевка фудбала, бивши првак света, "вечни" фаворит, а нема победу на отварању Европског првенства.

Фудбал 11.06.2016 | 21:00
ЕУРО, креће меч број 4, ЕНГ - РУС! Енглеска на отварању – хоће ли та побједа више?!

Енглезима је ово девето ЕП, а ниједном до сада нису славили на првом мечу турнира.

На дебију 1968. у Италији се завршница играла од полуфинала, када је Енглезе савладала Југославија голом Драгана Џајића.

Пропустили су наредна два ЕУРО и вратили се 1980. опет на Апенине, када су на старту ремизирали са Белгијом 1:1.

После још једне паузе заиграли су 1988. у Немачкој, где су поражени од омражене Ирске 1:0, а потом доживели још два неуспеха.

Уследила је 1992. и првенство у Шведској када се коначно очекивао крај црне серије против накнадно прикључене Данске, због елиминације Југославије. Међутим, будући првак је изборио 0:0.

А онда су Енглези одлучили да буду домаћини и попут 1966. када су организовали СП коначно ураде нешто, међутим већ на старту је уследио шамар и 1:1 са Швајцарском.

Четири године касније у Холандији и Белгији их је победила Португалије 3:2, а 2004. на обали Атлантика је била боља Француска са 2:1.

Опет је "Албион" паузирао 2008, да би се вратио 2012. где је у репризи из Поругала ремизирао са "Триколорима" 1:1.

Ипак, максималних десет победа у квалификацијама и одлична форма током припрема (победе над Турском, Аустралијом и Португалијом) су најавиле коначан преокрет.

Да ли ће Енглеска окончати лошу традицију против Русије на Велодрому (субота, 21х)?

Ривал је чврста селекција која је дуго на окупу и чију кичму чине играчи московског ЦСКА, а који предводи исти човек који је и селектор, Леонид Слутски.

Нису се састајали од 2007. када су имали једина два међусобна окршаја, "Албион" је добио први 3:0, док је поражен у другом 2:1.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар