Побједа Српкиња против Словенки у Бањалуци за срећан пут у Рио!

Кошаркашице Србије славиле су побједу у пријатељском мечу против Словеније у Бањалуци - 71:60 (24:16, 10:17, 18:11, 19:16).

Кошарка 11.06.2016 | 20:45
Побједа Српкиња против Словенки у Бањалуци за срећан пут у Рио!

Актуелне шампионке Европе савладале су у дворани "Борик" селекцију Словеније у пријатељском мечу који им је послужио као припремни двобој за предстојеће Олимпијске игре у Рио де Жанеиру.

СРБИЈА - СЛОВЕНИЈА 71:60 (24:16, 10:17, 18:11, 19:16). 

Српкиње су показале много више у Бањалуци од екипе Дамира Гргича и заслужено су славиле побједу за наду навијача да ће на Олимпијади у Рио де Жанеиру успјети да изборе медаљу.

Осим неколико празних минута у другој четвртини, изабранице Марине Макљовић су одлично одиграле првенствени у одбрани којом су контролисале меч иако до посљедњих неколико минута четвртог периода нису успјеле да "преломе" врло незгодне Словенке.

Најзаслужнија за тријумф у Бањалуци свакако је била Јелена Миловановић, која је била најефикаснија актерка утакмице са чак 26 постигнутих поена. Уз њу, велики допринос тријумфу Српкиња дале су Невена Јовановић са 13 погодака и миљеница бањалучке публике Саша Чађо са четири коша мање.

На другој страни у словеначком табору, прво кошгетерско име била је Ева Лисац са 15 поена, док су по 11 постигле Теа Облак и Ника Барич.

Репрезентативке Србије су послије тријумфа награђене великим аплаузом око близу три хиљаде љубитеља кошарке у "Борику". Није спорно да су кошаркашице Србије јако вољене у граду на Врбасу у којем су се поприлично "одомаћиле" с обзиром да су стигле још прошлог четвртка.

До суботње утакмице су се спуштале брзацима Врбаса, обишле Дом за незбринуту дјецу "Рада Врањешевић" и уручиле им поклоне, а у суботу ујутро их је примио и предсједник Републике Српске Милорад Додик, који је Српкињама пожелио много успјеха на Олимпијади.

Селектор Словеније Дамир Гргич упркос неуспјеху мора бити задовољан јер су његове играчице показале фаворизованој Србији да су тврд орах и да с оптимизмом могу чекати наставак квалификација за Европско првенство 2017. године у Чешкој.

Ово је био други меч истих актера у Бањалуци јер је крајем августа прошле године град на Врбасу био домаћин и мушким селекцијама Србије и Словеније, а успјешнији су били "орлови" пред пут на Еуробаскет у Француској.

Пред сами почетак утакмице, након интонирања химни двају земаља, репрезентативки Србије, Саши Чађо уручена је награда за најбољу кошаркашицу Републике Српске, а признања су добиле и српска селекторка Марина Маљковић и Милица Дабовић, прослављени словеначки кошаркаш Раша Нестеровић, као и предсједник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар