Pobjeda Srpkinja protiv Slovenki u Banjaluci za srećan put u Rio!

Košarkašice Srbije slavile su pobjedu u prijateljskom meču protiv Slovenije u Banjaluci - 71:60 (24:16, 10:17, 18:11, 19:16).

Košarka 11.06.2016 | 20:45
Pobjeda Srpkinja protiv Slovenki u Banjaluci za srećan put u Rio!

Aktuelne šampionke Evrope savladale su u dvorani "Borik" selekciju Slovenije u prijateljskom meču koji im je poslužio kao pripremni dvoboj za predstojeće Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

SRBIJA - SLOVENIJA 71:60 (24:16, 10:17, 18:11, 19:16). 

Srpkinje su pokazale mnogo više u Banjaluci od ekipe Damira Grgiča i zasluženo su slavile pobjedu za nadu navijača da će na Olimpijadi u Rio de Žaneiru uspjeti da izbore medalju.

Osim nekoliko praznih minuta u drugoj četvrtini, izabranice Marine Makljović su odlično odigrale prvenstveni u odbrani kojom su kontrolisale meč iako do posljednjih nekoliko minuta četvrtog perioda nisu uspjele da "prelome" vrlo nezgodne Slovenke.

Najzaslužnija za trijumf u Banjaluci svakako je bila Jelena Milovanović, koja je bila najefikasnija akterka utakmice sa čak 26 postignutih poena. Uz nju, veliki doprinos trijumfu Srpkinja dale su Nevena Jovanović sa 13 pogodaka i miljenica banjalučke publike Saša Čađo sa četiri koša manje.

Na drugoj strani u slovenačkom taboru, prvo košgetersko ime bila je Eva Lisac sa 15 poena, dok su po 11 postigle Tea Oblak i Nika Barič.

Reprezentativke Srbije su poslije trijumfa nagrađene velikim aplauzom oko blizu tri hiljade ljubitelja košarke u "Boriku". Nije sporno da su košarkašice Srbije jako voljene u gradu na Vrbasu u kojem su se poprilično "odomaćile" s obzirom da su stigle još prošlog četvrtka.

Do subotnje utakmice su se spuštale brzacima Vrbasa, obišle Dom za nezbrinutu djecu "Rada Vranješević" i uručile im poklone, a u subotu ujutro ih je primio i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je Srpkinjama poželio mnogo uspjeha na Olimpijadi.

Selektor Slovenije Damir Grgič uprkos neuspjehu mora biti zadovoljan jer su njegove igračice pokazale favorizovanoj Srbiji da su tvrd orah i da s optimizmom mogu čekati nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017. godine u Češkoj.

Ovo je bio drugi meč istih aktera u Banjaluci jer je krajem avgusta prošle godine grad na Vrbasu bio domaćin i muškim selekcijama Srbije i Slovenije, a uspješniji su bili "orlovi" pred put na Eurobasket u Francuskoj.

Pred sami početak utakmice, nakon intoniranja himni dvaju zemalja, reprezentativki Srbije, Saši Čađo uručena je nagrada za najbolju košarkašicu Republike Srpske, a priznanja su dobile i srpska selektorka Marina Maljković i Milica Dabović, proslavljeni slovenački košarkaš Raša Nesterović, kao i predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar