Приједлог притвора за шефа УИО БиХ

Тужилаштво БиХ упутило је након испитивања приједлог за одређивање притвора од 30 дана за шефа Групе за принудне наплате Управе за индиректно опорезивање БиХ Недима Куленовића, који је осумњичен за злоупотребу положаја.

Република Српска 11.06.2016 | 20:29
Приједлог притвора за шефа УИО БиХ

Притвор је предложен због постојања опасности од бјекства јер осумњичени, осим држављанства БиХ, има још једно држављанство.

Тужилаштво је предузело мјере предострожности и због опасности да би Куленовић боравком на слободи могао да омета истрагу, прикрива доказе и утиче на свједоке или саучеснике.

Оптужница га терети да је као шеф Групе за принудне наплате Управе за индиректно опорезивање БиХ, од лица које је ПДВ дужник, тражио новац за себе како би омогућио репрограм пореског дуга, саопштено је из Тужилаштва.

Полицијски службеници Управе криминалистичке полиције МУП-а Републике Српске ухапсили су јуче, по налогу Специјалног тужилаштва Српске, Недима Куленовића због кривичног дјела примање мита, а код њега је пронађен спорни новац.

Куленовић, шеф Групе за принудну наплату УИО БиХ /Регионални центар Бањалука/, ухапшен је непосредно након примања мита од једне приватне фирме на подручју овог града.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар