Prijedlog pritvora za šefa UIO BiH

Tužilaštvo BiH uputilo je nakon ispitivanja prijedlog za određivanje pritvora od 30 dana za šefa Grupe za prinudne naplate Uprave za indirektno oporezivanje BiH Nedima Kulenovića, koji je osumnjičen za zloupotrebu položaja.

Republika Srpska 11.06.2016 | 20:29
Prijedlog pritvora za šefa UIO BiH

Pritvor je predložen zbog postojanja opasnosti od bjekstva jer osumnjičeni, osim državljanstva BiH, ima još jedno državljanstvo.

Tužilaštvo je preduzelo mjere predostrožnosti i zbog opasnosti da bi Kulenović boravkom na slobodi mogao da ometa istragu, prikriva dokaze i utiče na svjedoke ili saučesnike.

Optužnica ga tereti da je kao šef Grupe za prinudne naplate Uprave za indirektno oporezivanje BiH, od lica koje je PDV dužnik, tražio novac za sebe kako bi omogućio reprogram poreskog duga, saopšteno je iz Tužilaštva.

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske uhapsili su juče, po nalogu Specijalnog tužilaštva Srpske, Nedima Kulenovića zbog krivičnog djela primanje mita, a kod njega je pronađen sporni novac.

Kulenović, šef Grupe za prinudnu naplatu UIO BiH /Regionalni centar Banjaluka/, uhapšen je neposredno nakon primanja mita od jedne privatne firme na području ovog grada.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar