Загреб: 15. геј парада прошла без инцидената

Овогодишња 15. поворка поноса ЛГБТИQ особа и њихових породица Загреб Прајд 2016. прошла је по први пут без инцидената, пренели су хрватски медији.

Регион 11.06.2016 | 19:02
Загреб: 15. геј парада прошла без инцидената

У Поворци поноса учествовало је неколико хиљада људи, а придружили су им се и неки политичари као и особе из јавног живота, пренео је портал Индеx.хр.

Поворци поноса прикључили су се, између осталих, и бивши министар унутрашњих послова Ранко Остојић, некадашња шефица дипломатије Весна Пусић, певачица Северина.

Поворка поноса у хрватској престоници одржана је под слоганом "Још Хрватска ни" пропала!" и "За обрану изборених слобода свих нас".

Хина наводи да је поворка око 16 сати кренула са Трга Френклина Рузевелта, прошла кроз центар Загреба до парка Рибњак.

Учесници су носили балоне и шарене заставе, као и транспаренте с исписаним порукама "О лепа, о драга, о слатка слободо", "Падај, неправдо", "Мржња није продична вриједност" и другим.

Поворку је обезбеђивала полиција, али инциденти нису забележени.

Организатори су у саопштењу навели да се Загреб Прајд ове године одржава "у јеку напада на изборене људске слободе, јер постоји стварна претња да се бројна изборена људска права, постигнућа јавног и отвореног залагања за лезбијке, гејеве, бисексуалце, трансродне, интерсексуалне и квир особе (ЛГБТИQ ), обезвреде или пониште".

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Михаило Микиц

11.06.2016 18:53

Хрвати постали нераздвојни дио геј популације па зато нема више осим СРБа нико да се буни против педера и лезбејки!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Уклопили се

11.06.2016 20:42

Све их је висе и све иде као подмазано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

12.06.2016 04:31

По кратком поступку ужас !

ОДГОВОРИТЕ