Zagreb: 15. gej parada prošla bez incidenata

Ovogodišnja 15. povorka ponosa LGBTIQ osoba i njihovih porodica Zagreb Prajd 2016. prošla je po prvi put bez incidenata, preneli su hrvatski mediji.

Region 11.06.2016 | 19:02
Zagreb: 15. gej parada prošla bez incidenata

U Povorci ponosa učestvovalo je nekoliko hiljada ljudi, a pridružili su im se i neki političari kao i osobe iz javnog života, preneo je portal Index.hr.

Povorci ponosa priključili su se, između ostalih, i bivši ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić, nekadašnja šefica diplomatije Vesna Pusić, pevačica Severina.

Povorka ponosa u hrvatskoj prestonici održana je pod sloganom "Još Hrvatska ni" propala!" i "Za obranu izborenih sloboda svih nas".

Hina navodi da je povorka oko 16 sati krenula sa Trga Frenklina Ruzevelta, prošla kroz centar Zagreba do parka Ribnjak.

Učesnici su nosili balone i šarene zastave, kao i transparente s ispisanim porukama "O lepa, o draga, o slatka slobodo", "Padaj, nepravdo", "Mržnja nije prodična vrijednost" i drugim.

Povorku je obezbeđivala policija, ali incidenti nisu zabeleženi.

Organizatori su u saopštenju naveli da se Zagreb Prajd ove godine održava "u jeku napada na izborene ljudske slobode, jer postoji stvarna pretnja da se brojna izborena ljudska prava, postignuća javnog i otvorenog zalaganja za lezbijke, gejeve, biseksualce, transrodne, interseksualne i kvir osobe (LGBTIQ ), obezvrede ili ponište".

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mihailo Mikic

11.06.2016 18:53

Hrvati postali nerazdvojni dio gej populacije pa zato nema više osim SRBa niko da se buni protiv pedera i lezbejki!

ODGOVORITE
Name

Uklopili se

11.06.2016 20:42

Sve ih je vise i sve ide kao podmazano.

ODGOVORITE
Name

Crni

12.06.2016 04:31

Po kratkom postupku užas !

ODGOVORITE