Е-маил полако умире?

Предвиђања показују да ће до 2020. године е-маил, каквог га данас познајемо, нестати.

Свијет 11.06.2016 | 14:30
Е-маил полако умире?

Један предузетник недавно је изјавио да недјељно прима око 5.000 е-маилова, и додао да је немогуће да прочита сваки и посвети му пажњу.

Зато све више компанија и успјешних људи користи алтернативне алате да би брже и ефикасније комуницирали.

Многи стручњаци предвиђају да ће е-маил до 2020. замијенити тзв. хибриди е-маила и разних цхат сервиса.

Ако вам овакав сценарио звучи невјероватно, стручњаци истичу три сигурна знака да е-маил полако умире.

Убер, једна од најпознатијих компанија на свијету, уклонила је на својим страницама контакт путем е-маила. Умјесто читања и одговарања на е-маилове, сву корисничку подршку обавља путем апликације.

Овај тренд почеле су да слиједе и остале компаније јер је овакав начин рада бржи и ефикаснији.

Најмногољуднија земља на свијету не користи е-маил. Наравно, поједини корисници имају своју е-маил адресу, али већина корисника у Кини и Индији користи новије алатке за комуникацију попут WеЦхата.

Ако се узме у обзир и константан раст многих сервиса за цхат, постаје очигледно да се све мање корисника ослања на е-маил.

Један од главних трендова у онлине комуникацији су све популарнији цхатботови. Стручњаци се слажу да су они једна од најбољих употреба вјештачке интелигенције. Цхатботови задужени за корисничку подршку нису нервозни, не могу да се уморе и не треба да сједе и листају гомилу е-маилова да би одговорили на ваше питање.

Ове године забиљежен је велики раст цхат апликација које све чешће замењују остале начине онлине комуникације. Умјесто писања е-маилова, с пријатељима комуницирамо путем Вибера, Мессенгера или WхатсАппа, а за размјену фотографија ту су разне апликације попут Инстаграма или Снапцхата.

И док се е-маил данас користи већином у пословне сврхе, и успјешни људи у посљедње вријеме више бирају Тwиттер или ЛинкедИн као алат за комуникацију са сарадницима.

Извор: Еxпресс.хр

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Луцкy

11.06.2016 12:36

Немојте свакакве глупости преносити. То што сте преузели од Еxпресс.хр је чиста глупост. Нормално је да Убер сад користи цхат а не е-маил јер треба тренутни одговор на позив таксисте муштерије. Е-маил се наравно не користи када је нешто хитно и за комуникацију е-маилом не треба додатни радник. За чет код Убера увијек неко мора дежурати. Такође,е-маил нуди доста више могућности за писање,слање,фотографија,итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миско

11.06.2016 12:41

То код нас одавно постоји. Руцак са Милом коста 100.000 КМ а новац иде у хуманитарне сврхе.

ОДГОВОРИТЕ