Видео - НБА финале: Кари одговорио са 38 поена, Вориорси пред титулом!

Голден Стејт Вориорси савладали су Кливленд Кавалирсе 108:97 у Охају и стигли на корак од одбране титуле НБА шампиона.

Кошарка 11.06.2016 | 13:15
Видео - НБА финале: Кари одговорио са 38 поена, Вориорси пред титулом!

МВП лиге Стефен Кари одговорио је критичарим са 38 поена и 6 асистенција у четвртом мечу финалне серије плеј-офа.

Након свега 48 поена у прва три меча, двоструки МВП је погодио седам тројки и уз помоћ "брата" Клеја Томпсона који је додао 25 поена одговорио Кавсима за дебакл из првог меча у Кливленду.

"Стандардан посао. Одговорили смо на изазов. Вратили смо се ономе што представљамо као тим", рекао је Кари, а Дрејмонд Грин нагласио да саиграчи ни на тренутак нису посумњали у њега, "Он је такмичар. Био је под микроскопом. Очекивано је да се од двоструког МВП-ја очекује сјајна игра у финалу, мучио се на три утакмице, али је сада био наш човек".

Вориорси су сада на корак од освајања нове титуле, а имају шансу да потану тек седма франшиза која је успела да одбрани наслов најбољег тима НБА лиге.

Прву "меч" лопту имаће у уторак ујутру својој Оракл арени где ове сезоне имају скор 50-3, а прва два дуела са Кавсима у финалу су добили са укупно 48 поена разлике.

Иако је Кајри Ирвинг убацио 34 поена, Кавси нису успели да обуздају Карија и стигну до изједначења серије. Леброн Џејмс је постигао 25 поена уз 13 скокова и 9 асистенција, али је и изгубио седам лопти. Кевин Лав се вратио након једног меча паузе и додао 11 поена као резервиста.

Кавси су имали 8-0 код куће у плеј-офу, али у четвртом периоду нису успели да постигну кош из игре 6,36 минута, што један НБА финалиста не сме да допусти, посебно не против тима какав су Вариорси.

"Ратници" су имали 88:84, Кари је одиграо повратну за Барнса који је убацио тројку и бацио у агонију 20.000 навијача који чекају титулу за Кливленд од 1964. године.

Томпсон и Кари су "сасули" рафал тројки за 29 поена Вориорса у последњој четвртини и нови рекордан учинак у НБА финалу са 17-3.

Барнс је меч завршио са 14 поена и 8 скокова, Грин је додао 9 уз 12 ухваћених лопти и 3 блокаде, док је Андре Игудала имао 10 поена, 6 скокова и 7 асистенција.

Ирвинга и Џејмса су најбоље пратили Тристан Томпсон са 10 поена и 7 скокова, те Џеј Ар Смит са такође 10 поена али и свега три од десет из игре.

"Он је Стефен Кари. С разлогом је МВП. Нема величину и снагу да доминира физички, па мора да доминира својим вештинама, а то није лако јер шутеви некад неће да уђу. Вечерас јесу", рекао је тренер Вориорса Стив Кер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар