Video - NBA finale: Kari odgovorio sa 38 poena, Voriorsi pred titulom!

Golden Stejt Voriorsi savladali su Klivlend Kavalirse 108:97 u Ohaju i stigli na korak od odbrane titule NBA šampiona.

Košarka 11.06.2016 | 13:15
Video - NBA finale: Kari odgovorio sa 38 poena, Voriorsi pred titulom!

MVP lige Stefen Kari odgovorio je kritičarim sa 38 poena i 6 asistencija u četvrtom meču finalne serije plej-ofa.

Nakon svega 48 poena u prva tri meča, dvostruki MVP je pogodio sedam trojki i uz pomoć "brata" Kleja Tompsona koji je dodao 25 poena odgovorio Kavsima za debakl iz prvog meča u Klivlendu.

"Standardan posao. Odgovorili smo na izazov. Vratili smo se onome što predstavljamo kao tim", rekao je Kari, a Drejmond Grin naglasio da saigrači ni na trenutak nisu posumnjali u njega, "On je takmičar. Bio je pod mikroskopom. Očekivano je da se od dvostrukog MVP-ja očekuje sjajna igra u finalu, mučio se na tri utakmice, ali je sada bio naš čovek".

Voriorsi su sada na korak od osvajanja nove titule, a imaju šansu da potanu tek sedma franšiza koja je uspela da odbrani naslov najboljeg tima NBA lige.

Prvu "meč" loptu imaće u utorak ujutru svojoj Orakl areni gde ove sezone imaju skor 50-3, a prva dva duela sa Kavsima u finalu su dobili sa ukupno 48 poena razlike.

Iako je Kajri Irving ubacio 34 poena, Kavsi nisu uspeli da obuzdaju Karija i stignu do izjednačenja serije. Lebron Džejms je postigao 25 poena uz 13 skokova i 9 asistencija, ali je i izgubio sedam lopti. Kevin Lav se vratio nakon jednog meča pauze i dodao 11 poena kao rezervista.

Kavsi su imali 8-0 kod kuće u plej-ofu, ali u četvrtom periodu nisu uspeli da postignu koš iz igre 6,36 minuta, što jedan NBA finalista ne sme da dopusti, posebno ne protiv tima kakav su Variorsi.

"Ratnici" su imali 88:84, Kari je odigrao povratnu za Barnsa koji je ubacio trojku i bacio u agoniju 20.000 navijača koji čekaju titulu za Klivlend od 1964. godine.

Tompson i Kari su "sasuli" rafal trojki za 29 poena Voriorsa u poslednjoj četvrtini i novi rekordan učinak u NBA finalu sa 17-3.

Barns je meč završio sa 14 poena i 8 skokova, Grin je dodao 9 uz 12 uhvaćenih lopti i 3 blokade, dok je Andre Igudala imao 10 poena, 6 skokova i 7 asistencija.

Irvinga i Džejmsa su najbolje pratili Tristan Tompson sa 10 poena i 7 skokova, te Džej Ar Smit sa takođe 10 poena ali i svega tri od deset iz igre.

"On je Stefen Kari. S razlogom je MVP. Nema veličinu i snagu da dominira fizički, pa mora da dominira svojim veštinama, a to nije lako jer šutevi nekad neće da uđu. Večeras jesu", rekao je trener Voriorsa Stiv Ker.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar