ЕУРО 2016. - Шта повезује Ливерпул, Јуве, Русе, Ирце и српску Суперлигу?!

Представљамо вам који клубови и лиге имају највише представника у Француској.

Фудбал 12.06.2016 | 17:00
ЕУРО 2016. - Шта повезује Ливерпул, Јуве, Русе, Ирце и српску Суперлигу?!

Ниједан клуб из Србије, из Суперлиге неће имати свог фудбалера на ЕУРО2016, док је апсолутни лидер региона Динамо из Загреба са седам представника.

Највише фудбалера на шампионату Старог континента имаће Јувентус иЛиверпул, чак по 12.

"Стара дама" је после пете узастопне титуле првака Италије добила још једно признање, а прилично занимљиво је што са друге стране чета Јиргена Клопа следеће сезоне неће играти у Европи.

Тотенхем је други по броју фудбалера (11), а минимални двоцифрени број играча у Француској имаће само још Манчестер јунајтед, па следе Барселона, Бајерн и Фенербахче са по девет.

По осам имају Арсенал, Базел, ЦСКА из Москве, Реал и Рома.

Далеко од водећих места заузимао је Јувентус пре четири године, када је имао само седам играча на ЕП 2012. На том првенству највише фудбалера дали су Арсенал и минхенски Бајерн - по 12.

Занимљиво је да селектор Републике Ирске Мартин О'Нил на списку од 30 фудбалера нема ниједног играча из домаћег шампионата. Два фудбалера играју у САД-у, док осталих 28 наступа у Енглеској.

Са друге стране, предност домаћем првенству дали су Руси, на чијем списку се налази 23 фудбалера, а чак 22 играју у домаћем првенству. Једини фудбалер који не наступа у руској Премијер лиги је Роман Нојштадер, дефанзивац Шалкеа.

Енглеска Премијер лига убедљиво има највише играча на предстојећем шампионату Старог континента, чак 103 (плус 31 из Чемпионшипа), готово дупло више од првог пратиоца Бундеслиге (57).

Серија А налази се на трећем месту, са два фудбалера мање од Бундеслиге. Иако шпански клубови доминирају у европским такмичењима (Реал освајач Лиге шампиона, Севиља освајач Лиге Европе), Примера ће имати свега 34 представника у Француској.

Јужна Америка и Африка су једини насељени континенти чији клубови неће имати своје представнике на највећој европској фудбалској смотри.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар