EURO 2016. - Šta povezuje Liverpul, Juve, Ruse, Irce i srpsku Superligu?!

Predstavljamo vam koji klubovi i lige imaju najviše predstavnika u Francuskoj.

Fudbal 12.06.2016 | 17:00
EURO 2016. - Šta povezuje Liverpul, Juve, Ruse, Irce i srpsku Superligu?!

Nijedan klub iz Srbije, iz Superlige neće imati svog fudbalera na EURO2016, dok je apsolutni lider regiona Dinamo iz Zagreba sa sedam predstavnika.

Najviše fudbalera na šampionatu Starog kontinenta imaće Juventus iLiverpul, čak po 12.

"Stara dama" je posle pete uzastopne titule prvaka Italije dobila još jedno priznanje, a prilično zanimljivo je što sa druge strane četa Jirgena Klopa sledeće sezone neće igrati u Evropi.

Totenhem je drugi po broju fudbalera (11), a minimalni dvocifreni broj igrača u Francuskoj imaće samo još Mančester junajted, pa slede Barselona, Bajern i Fenerbahče sa po devet.

Po osam imaju Arsenal, Bazel, CSKA iz Moskve, Real i Roma.

Daleko od vodećih mesta zauzimao je Juventus pre četiri godine, kada je imao samo sedam igrača na EP 2012. Na tom prvenstvu najviše fudbalera dali su Arsenal i minhenski Bajern - po 12.

Zanimljivo je da selektor Republike Irske Martin O'Nil na spisku od 30 fudbalera nema nijednog igrača iz domaćeg šampionata. Dva fudbalera igraju u SAD-u, dok ostalih 28 nastupa u Engleskoj.

Sa druge strane, prednost domaćem prvenstvu dali su Rusi, na čijem spisku se nalazi 23 fudbalera, a čak 22 igraju u domaćem prvenstvu. Jedini fudbaler koji ne nastupa u ruskoj Premijer ligi je Roman Nojštader, defanzivac Šalkea.

Engleska Premijer liga ubedljivo ima najviše igrača na predstojećem šampionatu Starog kontinenta, čak 103 (plus 31 iz Čempionšipa), gotovo duplo više od prvog pratioca Bundeslige (57).

Serija A nalazi se na trećem mestu, sa dva fudbalera manje od Bundeslige. Iako španski klubovi dominiraju u evropskim takmičenjima (Real osvajač Lige šampiona, Sevilja osvajač Lige Evrope), Primera će imati svega 34 predstavnika u Francuskoj.

Južna Amerika i Afrika su jedini naseljeni kontinenti čiji klubovi neće imati svoje predstavnike na najvećoj evropskoj fudbalskoj smotri.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar