Артета у пензији, Арсенал нуди мјесто тренера, звао га и Пеп!

Шпанац окачио копачке о клин!

Фудбал 14.06.2016 | 09:00
Артета у пензији, Арсенал нуди мјесто тренера, звао га и Пеп!

Пре но што је време стигло сасвим да га прегази. Микел Артета одлучио је да себе и навијаче Арсенала поштеди ружног растанка. Са сузама у очима, после великих 4:0 против Астон Виле, рекао је збогом Емирејтсу, али и целој фудбалској каријери. У ствари, барем оном играчком делу, пошто је врло вероватно да ће Шпанац моментално упловити у тренерске воде.

Неће имати проблем са проналажењем таквог аранжнама. Артету и те како цене у фудбалском свету. Арсенал му је већ понудио останак у новој роли, а питао је Пеп Гвардиола који ће у Манчестер Ситију почетки енглеску одисеју. Врло радо би са њим сарађивао и Маурисио Покетино, добар пријатељ још из дана у Пари Сен Жермену, али тренер Тотенхема другарски не желе да Артети прави проблеме какве би сигурно изазвала селидба са једног на други крај Лондона.

Понуда, дакле, има, али се још не зна која ће привући 34-годишњег везисту. Али дуел са Астон Вилом био му је последњи играчки. Морало је тако.
"Тешко је, али ово сам желео. Желео сам да ја будем тај који ће одлучити. Последњих неколико месеци нисам осећао да сам довољно добар за овај тим. Мораш то да прихватиш. Не желим никог да варам. Време је", искрено је говорио Артета са сузама о очима оставивши један одсто шансе да ће наставити даље као играч.

Уосталом, већ неко време се и не осећа тако.
"Већ неколико месеци, вероватно чак и више од годину дана, нисам фудбал посматрао као играч, већ као тренер. А кад се до деси мораш да почнеш да размишљаш о томе", појашњава Артета, додајучи да има три веома различите понуде, те да Арсенал има приоритет због чега са другим клубовима још није разговарао.

Сада треба пустити емоцијама да се слегну. Професионална каријера почела је још 1999. године у Ц тиму Барселоне. У међувремену Б тим, Пари Сен Жермен, Глазгов Ренџерс, Реал Сосиједа, Евертон и Арсенал. Повреде нису дозвољавале наставак каријере, а Артета није желео да настави да разочарава све у Лондону. У последњих неколико месеци осећао се добро, али...
"Саиграчи су ми говорили: ’Мики, ти су луд ако сад престанеш? Можеш да играш још две или три године’. Да, али можда у неком другом клубу. А осећај у стомаку је говорио да је доста".

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар