Arteta u penziji, Arsenal nudi mjesto trenera, zvao ga i Pep!

Španac okačio kopačke o klin!

Fudbal 14.06.2016 | 09:00
Arteta u penziji, Arsenal nudi mjesto trenera, zvao ga i Pep!

Pre no što je vreme stiglo sasvim da ga pregazi. Mikel Arteta odlučio je da sebe i navijače Arsenala poštedi ružnog rastanka. Sa suzama u očima, posle velikih 4:0 protiv Aston Vile, rekao je zbogom Emirejtsu, ali i celoj fudbalskoj karijeri. U stvari, barem onom igračkom delu, pošto je vrlo verovatno da će Španac momentalno uploviti u trenerske vode.

Neće imati problem sa pronalaženjem takvog aranžnama. Artetu i te kako cene u fudbalskom svetu. Arsenal mu je već ponudio ostanak u novoj roli, a pitao je Pep Gvardiola koji će u Mančester Sitiju početki englesku odiseju. Vrlo rado bi sa njim sarađivao i Maurisio Poketino, dobar prijatelj još iz dana u Pari Sen Žermenu, ali trener Totenhema drugarski ne žele da Arteti pravi probleme kakve bi sigurno izazvala selidba sa jednog na drugi kraj Londona.

Ponuda, dakle, ima, ali se još ne zna koja će privući 34-godišnjeg vezistu. Ali duel sa Aston Vilom bio mu je poslednji igrački. Moralo je tako.
"Teško je, ali ovo sam želeo. Želeo sam da ja budem taj koji će odlučiti. Poslednjih nekoliko meseci nisam osećao da sam dovoljno dobar za ovaj tim. Moraš to da prihvatiš. Ne želim nikog da varam. Vreme je", iskreno je govorio Arteta sa suzama o očima ostavivši jedan odsto šanse da će nastaviti dalje kao igrač.

Uostalom, već neko vreme se i ne oseća tako.
"Već nekoliko meseci, verovatno čak i više od godinu dana, nisam fudbal posmatrao kao igrač, već kao trener. A kad se do desi moraš da počneš da razmišljaš o tome", pojašnjava Arteta, dodajuči da ima tri veoma različite ponude, te da Arsenal ima prioritet zbog čega sa drugim klubovima još nije razgovarao.

Sada treba pustiti emocijama da se slegnu. Profesionalna karijera počela je još 1999. godine u C timu Barselone. U međuvremenu B tim, Pari Sen Žermen, Glazgov Rendžers, Real Sosijeda, Everton i Arsenal. Povrede nisu dozvoljavale nastavak karijere, a Arteta nije želeo da nastavi da razočarava sve u Londonu. U poslednjih nekoliko meseci osećao se dobro, ali...
"Saigrači su mi govorili: ’Miki, ti su lud ako sad prestaneš? Možeš da igraš još dve ili tri godine’. Da, ali možda u nekom drugom klubu. A osećaj u stomaku je govorio da je dosta".

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar