Квоте падају, Европа подрхтава: Златан облачи зелено-бијело?!

Златан: “Селтик је клуб са великом традицијом и место у којем би сваки врхунски фудбалер волео да заврши каријеру"; Рајола: "Многи ће бити изненађени избором новог клуба"!

Фудбал 12.06.2016 | 20:00
Квоте падају, Европа подрхтава: Златан облачи зелено-бијело?!

Навијачи Селтика су на ногама, а ако се последње информације и наговештаји са Острва испоставе као тачни, нема сумње доћи ће до експлозије радости у зелено-белом делу Глазгова. А у центру пажње налази се, ни мање, ни више него Златан Ибрахимовић.

Причало се доста о понуди да се врати у Милан, па о доласку у Манчестер Јунајтед где би поново сарађивао са Жозеом Мурињом, али шкотски медији као главну вест су пренели да су напрасно почеле да падају квоте на могућност доласка Ибрахимовића у Селтик и да је сада славни шкотски клуб други на листи фаворита да доведе Швеђанина, одмах иза Манчестер Јунајтеда.

Од оваквих вести навијачима Селтика, без дилеме, полази вода на уста, а притисак скаче на 200. Толико су отишли далеко да је званични Твитер налог Селтика затрпан захтевима навијача да клуб потврди трансфер Швеђанина.

А уље на ватру свакако могу да долију изјава Ибрахимовића од пре три године, као и оно што су недавно рекли његов менаџер Мино Рајола, односно помоћник новог тренера Селтика Брендана Роџерса, Крис Дејвис.

“Селтик је клуб са великом традицијом и место у којем би сваки врхунски фудбалер волео да заврши своју каријеру. Како могу да кажем да не бих волео да играм сваке недеље пред навијачима као што су Селтикови“, рекао је Ибрахимовић пре три године.

Тада је ова изјава звучала невероватно, али данас у актуелним околностима, ствари попримају потпуно другачију димензију.

А не би требало заборавити и да је у Селтику један шведски нападач већ стекао статус легенде. Наравно, у питању је Хенрик Ларсон са којим је Ибрахимовић чинио сјајан тандем у репрезентацији.

“Хенрик је био толико добар играч да је могао да одабере било који клуб у Европи. Ипак, после онога што сам видео на Селтику парку, постало ми је јасно зашто је остао тако дуго у клубу из Глазгова“, додао је Ибрахимовић.

Он свакако не мора да јури за новцем, јер га је довољно зарадио играјући у Немачкој, Италији и Француској, тако да финансијски моменат уопште не мора да буде пресудан у овом случају. Још једна повољна околност за Селтик је што је Ибрахимовићу истекао уговор са Пари Сен Жерменом, па не мора да брине око плаћања обештећења.

Помоћни тренер Селтике Крис Дејвис недавно је у разговору за шкотске медије навео да клуб има амбициозан план за летњи прелазни рок.

“Верујем да Селтик у овом тренутку може да доведе квалитетне играче, односно велике фудбалере. У ствари, уопште немам дилему да је тако“, казао је Дејвис.

Поред тога ваљало би се присетити и да је велики менаџерски лисац Мино Рајола недавно изјавио да ће нови клуб доскорашњег нападача Пари Сен Жермена представљати велико изненађење за све.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар