Kvote padaju, Evropa podrhtava: Zlatan oblači zeleno-bijelo?!

Zlatan: “Seltik je klub sa velikom tradicijom i mesto u kojem bi svaki vrhunski fudbaler voleo da završi karijeru"; Rajola: "Mnogi će biti iznenađeni izborom novog kluba"!

Fudbal 12.06.2016 | 20:00
Kvote padaju, Evropa podrhtava: Zlatan oblači zeleno-bijelo?!

Navijači Seltika su na nogama, a ako se poslednje informacije i nagoveštaji sa Ostrva ispostave kao tačni, nema sumnje doći će do eksplozije radosti u zeleno-belom delu Glazgova. A u centru pažnje nalazi se, ni manje, ni više nego Zlatan Ibrahimović.

Pričalo se dosta o ponudi da se vrati u Milan, pa o dolasku u Mančester Junajted gde bi ponovo sarađivao sa Žozeom Murinjom, ali škotski mediji kao glavnu vest su preneli da su naprasno počele da padaju kvote na mogućnost dolaska Ibrahimovića u Seltik i da je sada slavni škotski klub drugi na listi favorita da dovede Šveđanina, odmah iza Mančester Junajteda.

Od ovakvih vesti navijačima Seltika, bez dileme, polazi voda na usta, a pritisak skače na 200. Toliko su otišli daleko da je zvanični Tviter nalog Seltika zatrpan zahtevima navijača da klub potvrdi transfer Šveđanina.

A ulje na vatru svakako mogu da doliju izjava Ibrahimovića od pre tri godine, kao i ono što su nedavno rekli njegov menadžer Mino Rajola, odnosno pomoćnik novog trenera Seltika Brendana Rodžersa, Kris Dejvis.

“Seltik je klub sa velikom tradicijom i mesto u kojem bi svaki vrhunski fudbaler voleo da završi svoju karijeru. Kako mogu da kažem da ne bih voleo da igram svake nedelje pred navijačima kao što su Seltikovi“, rekao je Ibrahimović pre tri godine.

Tada je ova izjava zvučala neverovatno, ali danas u aktuelnim okolnostima, stvari poprimaju potpuno drugačiju dimenziju.

A ne bi trebalo zaboraviti i da je u Seltiku jedan švedski napadač već stekao status legende. Naravno, u pitanju je Henrik Larson sa kojim je Ibrahimović činio sjajan tandem u reprezentaciji.

“Henrik je bio toliko dobar igrač da je mogao da odabere bilo koji klub u Evropi. Ipak, posle onoga što sam video na Seltiku parku, postalo mi je jasno zašto je ostao tako dugo u klubu iz Glazgova“, dodao je Ibrahimović.

On svakako ne mora da juri za novcem, jer ga je dovoljno zaradio igrajući u Nemačkoj, Italiji i Francuskoj, tako da finansijski momenat uopšte ne mora da bude presudan u ovom slučaju. Još jedna povoljna okolnost za Seltik je što je Ibrahimoviću istekao ugovor sa Pari Sen Žermenom, pa ne mora da brine oko plaćanja obeštećenja.

Pomoćni trener Seltike Kris Dejvis nedavno je u razgovoru za škotske medije naveo da klub ima ambiciozan plan za letnji prelazni rok.

“Verujem da Seltik u ovom trenutku može da dovede kvalitetne igrače, odnosno velike fudbalere. U stvari, uopšte nemam dilemu da je tako“, kazao je Dejvis.

Pored toga valjalo bi se prisetiti i da je veliki menadžerski lisac Mino Rajola nedavno izjavio da će novi klub doskorašnjeg napadača Pari Sen Žermena predstavljati veliko iznenađenje za sve.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar