Анализа: За Звезду су најскупља њена дјеца - како је лошим процјенама потрошено 1.000.000 евра?!

Срнић, Ковачевић, сада Милошевић, сутра можда и Стојковић...

Фудбал 12.06.2016 | 23:00
Анализа: За Звезду су најскупља њена дјеца - како је лошим процјенама потрошено 1.000.000 евра?!

Има мишљења да челници Црвене звезде претерују, чак и да се понашају као пијани милионери, чим размишљају о томе да ангажују играче таквог педигреа какви су Канга или Бисесвар... Разумљиво, нису то легионари који ће доћи у Београд да нахране емоције и уживају у кореографијама севера, већ да поред спортског имају и финансијски мотив.

Делују на прву лопту да су прескупи, али када загребете испод површине можда ћете дознати да су за Црвену звезду најскупља њена деца. Звучи помало контрадикторно, међутим, такав став само је потврдио трансфер левог бека суботичког Спартака Стефана Милошевића.

То задовољство коштало је црвено-беле 300.000 евра, плус одређни проценти од даље продаје. За играча такве перспективе није много, али јесте ако се има у виду да су Стефана Милошевића на Маракани до кадетских дана имали у шаци...

Он је био члан чувене „класе 1995“ која је жарила и палила од пионирских дана. Под командом Ивице Момчиловића стасавао је и Милошевић, но међутим... Када су професионалне уговоре потписали предводници Вељко Симић и Филип Јанковић, омалени леви бек се осетио одбаченим. На наговор оца отишао је у Партизан заједно са Јањићем, да би се преко Спартака вратио у матични клуб. Као што већ рекосмо - за 300.000 евра?!

Бек Милошевић није изолован и усамљен случај. Звезда је за своју децу морала у последње три године да издвоји близу 1.000.000!

Позната је сага око Славољуба Срнића. Једноставно, после омладинског стажа брзањцу из Шапца били су потребни сениорски минути. Чукарички му је то обилато понудио, Звезда није веровала у његов потенцијал... А неколико година касније спортски сектор црвено-белих буквално је на коленима молио Драгана Обрадовића да пусти Срнића у Звезду. Чукарички је попустио, али уз обештећење од 350.000 евра и 40 одсто од наредне продаје.

И Александар Ковачевић се заобилазним путем вратио на Маракану. И то задовољство је Црвена звезда платила 300.000 евра.

Да не говоримо о томе да би навијачи српског шампиона у друштво Милошевића, Срнића иКовачевића јако волели да сврстају и Филипа Стојковића. Он се као и Срнић доказао на Бановом брду, па би у случају продаје Петковића могао назад у матични клуб.

Како било, Звезда није узалуд, али јесте погрешно потрошила близу 1.000.000. Сличан принцип куповине сопствене деце, доказане у другим клубовима има Реал Мадрид. Али такав луксуз Краљевима просто пристаје.

Звезда је просјак који мора да води рачуна о сваком динару...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар