Analiza: Za Zvezdu su najskuplja njena djeca - kako je lošim procjenama potrošeno 1.000.000 evra?!

Srnić, Kovačević, sada Milošević, sutra možda i Stojković...

Fudbal 12.06.2016 | 23:00
Analiza: Za Zvezdu su najskuplja njena djeca - kako je lošim procjenama potrošeno 1.000.000 evra?!

Ima mišljenja da čelnici Crvene zvezde preteruju, čak i da se ponašaju kao pijani milioneri, čim razmišljaju o tome da angažuju igrače takvog pedigrea kakvi su Kanga ili Bisesvar... Razumljivo, nisu to legionari koji će doći u Beograd da nahrane emocije i uživaju u koreografijama severa, već da pored sportskog imaju i finansijski motiv.

Deluju na prvu loptu da su preskupi, ali kada zagrebete ispod površine možda ćete doznati da su za Crvenu zvezdu najskuplja njena deca. Zvuči pomalo kontradiktorno, međutim, takav stav samo je potvrdio transfer levog beka subotičkog Spartaka Stefana Miloševića.

To zadovoljstvo koštalo je crveno-bele 300.000 evra, plus određni procenti od dalje prodaje. Za igrača takve perspektive nije mnogo, ali jeste ako se ima u vidu da su Stefana Miloševića na Marakani do kadetskih dana imali u šaci...

On je bio član čuvene „klase 1995“ koja je žarila i palila od pionirskih dana. Pod komandom Ivice Momčilovića stasavao je i Milošević, no međutim... Kada su profesionalne ugovore potpisali predvodnici Veljko Simić i Filip Janković, omaleni levi bek se osetio odbačenim. Na nagovor oca otišao je u Partizan zajedno sa Janjićem, da bi se preko Spartaka vratio u matični klub. Kao što već rekosmo - za 300.000 evra?!

Bek Milošević nije izolovan i usamljen slučaj. Zvezda je za svoju decu morala u poslednje tri godine da izdvoji blizu 1.000.000!

Poznata je saga oko Slavoljuba Srnića. Jednostavno, posle omladinskog staža brzanjcu iz Šapca bili su potrebni seniorski minuti. Čukarički mu je to obilato ponudio, Zvezda nije verovala u njegov potencijal... A nekoliko godina kasnije sportski sektor crveno-belih bukvalno je na kolenima molio Dragana Obradovića da pusti Srnića u Zvezdu. Čukarički je popustio, ali uz obeštećenje od 350.000 evra i 40 odsto od naredne prodaje.

I Aleksandar Kovačević se zaobilaznim putem vratio na Marakanu. I to zadovoljstvo je Crvena zvezda platila 300.000 evra.

Da ne govorimo o tome da bi navijači srpskog šampiona u društvo Miloševića, Srnića iKovačevića jako voleli da svrstaju i Filipa Stojkovića. On se kao i Srnić dokazao na Banovom brdu, pa bi u slučaju prodaje Petkovića mogao nazad u matični klub.

Kako bilo, Zvezda nije uzalud, ali jeste pogrešno potrošila blizu 1.000.000. Sličan princip kupovine sopstvene dece, dokazane u drugim klubovima ima Real Madrid. Ali takav luksuz Kraljevima prosto pristaje.

Zvezda je prosjak koji mora da vodi računa o svakom dinaru...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar