ЕУРО 2016.: Најбоље на турниру бирају Саво, сер Алекс...

Потпредседник ФСС и бивши репрезентативац биће у групи од 13 техничких посматрача на Европском првенству.

Фудбал 13.06.2016 | 13:30
ЕУРО 2016.: Најбоље на турниру бирају Саво, сер Алекс...

Милошевићев задатак, заједно са још 12 сарадника, биће пажљиво праћење такмичења и подношење извештаја о напредовању, на основу којих ће бити одређени добитници награда.

Први задатак биће да изаберу играча утакмице за сваки дуел на шампионату.

Да би неки фудбалер био изабран, мораће да испуни одређене критеријуме, попут вештине у нападу и одбрани, учешћу у акцијама, тактичку зрелост и ефикасност, као и позитиван став у вези са "УЕФА Респецт" кампањом.

Технички посматрачи ће изабрати играча турнира, најбољег младог фудбалера (рођеног после 1. јануара 1994), најбољи тим шампионата, као и најлепши гол сваког кола.

Поред Сава Милошевића, у тиму посматрача су сер Алекс Фергусон (Шкотска), Јоан Лупеску(Румунија), Дејвид Мојес (Шкотска), Томас Шаф (Немачка), Миксу Пателаинен (Финска),Герет Саутгејт (Енглеска), Петер Рудбек (Данска), Хинес Мелендес (Шпанија), Жан-Пол Бригер (Швајцарска), Алан Жирес (Француска), Жан-Франсоа Домерг (Француска) и Паки Бонер (Ирска).

Милошевић је са пет голова био најбољи стрелац Европског првенства у Белгији и Холандији 2000. године. На 102 наступа за репрезентације Југославије и Србије постигао је 37 погодака.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар