EURO 2016.: Najbolje na turniru biraju Savo, ser Aleks...

Potpredsednik FSS i bivši reprezentativac biće u grupi od 13 tehničkih posmatrača na Evropskom prvenstvu.

Fudbal 13.06.2016 | 13:30
EURO 2016.: Najbolje na turniru biraju Savo, ser Aleks...

Miloševićev zadatak, zajedno sa još 12 saradnika, biće pažljivo praćenje takmičenja i podnošenje izveštaja o napredovanju, na osnovu kojih će biti određeni dobitnici nagrada.

Prvi zadatak biće da izaberu igrača utakmice za svaki duel na šampionatu.

Da bi neki fudbaler bio izabran, moraće da ispuni određene kriterijume, poput veštine u napadu i odbrani, učešću u akcijama, taktičku zrelost i efikasnost, kao i pozitivan stav u vezi sa "UEFA Respect" kampanjom.

Tehnički posmatrači će izabrati igrača turnira, najboljeg mladog fudbalera (rođenog posle 1. januara 1994), najbolji tim šampionata, kao i najlepši gol svakog kola.

Pored Sava Miloševića, u timu posmatrača su ser Aleks Ferguson (Škotska), Joan Lupesku(Rumunija), Dejvid Mojes (Škotska), Tomas Šaf (Nemačka), Miksu Patelainen (Finska),Geret Sautgejt (Engleska), Peter Rudbek (Danska), Hines Melendes (Španija), Žan-Pol Briger (Švajcarska), Alan Žires (Francuska), Žan-Fransoa Domerg (Francuska) i Paki Boner (Irska).

Milošević je sa pet golova bio najbolji strelac Evropskog prvenstva u Belgiji i Holandiji 2000. godine. Na 102 nastupa za reprezentacije Jugoslavije i Srbije postigao je 37 pogodaka.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar