СП - ''Змајеви'' поручили: У Шведској са 120 % снаге!

Рукометна репрезентација Босне и Херцеговине данас је отпутовала у Шведску гдје ће у недјељу против домаће селекције одиграти први сусрет баража за пласман на Свјетско првенство у Француској.

Остали спортови 10.06.2016 | 22:15
СП - ''Змајеви'' поручили: У Шведској са 120 % снаге!

Упркос великом броју повреда скандинавска селекција је фаворит у овом сусрету, али у редовима нашег табора вјерују како могу парирати домаћину, ако не буде повреда и уз велику подршку с трибина, за коју вјерују да неће изостати.

“Жао ми је што су ослабљени, што нису комплетни, јер ће се на то жалити када их избацимо”, нашалио се селектор Драган Марковић и додао да су свјесни да Шведска има толики ростер квалитетних играча да ће повријеђене Андерсона, Калмана, Нилсона и Екберга замијенити врхунски играчи који су жељни доказивања.

“Не смијемо никога потцијенити, а с друге стране се не смијемо никога бојати. Желим само да срећно и здраво стигнемо горе, а онда како новинари воле рећи оставити срце на терену”, истакао је Марковић.

На питање новинара о здравственом билтену Марковић је духовито одговорио: “Мене мало боли кољено, али све остало је одлично”.

Један од најбољих босанскохерцеговачких рукометаша Никола Прце нагласио је како су сви свјесни ко је фаворит у овом сусрету.

“Ко прати рукомет знају да су боља репрезентација од нас. Покушаћемо искористити своје шансе”, казао је Прце и додао да је најјача карика у шведској екипи голман и да би радије волио видјети њега ван терена, него повријеђену четворку.

“Ако хоћемо да остваримо добар резултат мораћемо горе дати 120% од себе и само тада ћемо имати шансу да остваримо чудо у Сарајеву у реваншу”, истакао је Прце.

Повољан резултат у Шведској био би, према Прцеовим ријечима и минималан пораз. Међутим, како каже, не смије се ући у утакмицу с тим ставом.

“Нећемо ићи горе и рећи морамо изгубити минимално. Идемо се борити. Паметном игром и 'хладне главе' се може пуно тога направити. Уз подршку наших навијача, којих како чујем ће бити много, све је могуће”, додао је Прце.

Он је један од два играча који су играли двомеч са Швеђанима у квалификацијама за ЕП 2008. године. Тада су Швеђани у Високом славили с шест голова разлике, да би у дворани Идротенс Хус у Оребру славили само с два гола разлике.

Од тада се, према Прцеовим ријечима много тога промијенило у редовима нашег државног тима.

“Нарасли смо од тог времена. Одиграли доста утакмица и славили, али и изгубили. Дошли смо у средину европског рукомета. Мислим да је сада већи притисак на њима, а ми немамо шта изгубити”, казао је лидер нашег тима.

Селектор Марковић најавио је да су утакмице баража за њега посљедње на клупи репрезентације и да ће кормило нашег тима напустити без обзира на исход двомеча са Швеђанима. Играчи, ипак, вјерују да се то неће десити.

“Ми не вјерујемо у то. Можда је то подстицај да се ми заложимо још више. По причи господина Марковића као да многи људи руше нас или њега, па много тога пада на наша леђа. Можда је тако хтио подићи атмосферу”, казао је Прце.

Први меч баража одиграће се у недјељу од 13:15 сати против Шведске у Векшеу, граду на југу скандинавског полуострва.

Реванш утакмица игра се у сриједу 15. јуна у дворани "Мирза Делибашић".

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар