Саша Илић - игра још!

Обећао је да ће играти док може. Одржава обећање!

Фудбал 10.06.2016 | 21:00
Саша Илић - игра још!

Саша Илић, легендарни капитен Партизана, данас је продужио уговор са црно-белима на још једну годину!

Он ће 30. децембра напунити 39 година, а у тиму Партизана има и оних који су две деценије млађи од њега.

Али, он је више пута поновио до сада да ће играти док год буде уживао на терену и дружењу са саиграчима, лоптом.

Уз то, Саша Илић је сада веома близу тога да обори рекорд клуба у броју наступа, тачније да престигне Момчила "Моцу" Вукотића.

Недавно је процурела информација да је Саша Илић имао уносну понуду из Индије, али је одлучио да каријеру заврши у Партизану, клубу којем је дао 25 година свог живота!

Саопштавајући недавно да са Илићем разговора о продужетку уговора, спортски директор Ивица Илиев је рекао ово о свом бившем саиграчу: 

"И дан-данас смо једна екипа са Сашом Илићем, сасвим друга када на терену њега нема. Емотивно сам везан за њега, међутим, није то преломни детаљ у одлуци да настави да игра (или не). Ми већ годинама, да не кажем деценијама, не успевамо да нађемо његовог наследника, учинку и важности по тим. Када то кажем, не мислим да би Саша требало да игра само зато што нема ко да га замени, него због тога што пркоси годинама и демонстрира исти онај раскош талента и фудбалског умећа који га је красио са почетка каријере".

Тренер Иван Томић такође је, недавно потенцирао шта Илић значи тиму:

"Он изузетно много значи овом тиму и Партизану као институцији. Треба са њим видети колико још има амбиције, воље, жеље, снаге да се суочава са свиме што играње у Партизану носи. Оно што је мени драго ја мислим да је он је у овом пролећном делу уживао на терену и то је оно што сам му преносио од првог тренутка - да бих волео да га видим да уживам на терену. Са те стране имам утисак да је све на њему".

Нови фудбалери Партизана ово су рекли о Саши Илићу, пар дана након што су дошли у клуб:

Петар Ђуричковић: "Прозивка је прошла феноменално, сви су нас дочекали пријатељски, међу првима шеф стручног штаба Иван Томић, а потом и играчи. Свако од њих нам је пожелео добродошлицу и честитао на потпису. Сале Илић нам је на првом тренингу и изласку на терен својим ставом помогао да се осећамо као да смо годинама овде".

Милан Радин: "Феноменални момци, а о Саши Илићу не треба трошити речи".

Саша Марјановић: "Саша Илић је прави вођа, а својим смешним и духовитим коментарима одржава пријатну атмосферу. Знамо се од раније, пожелео ми је добродошлицу".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар